וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לזניה ירקות קלויים ואנשובי

משתמשים ברוטב לבן מהיר ומשקיעים את האנרגיה בטיפול המקדים שנותנים לירקות

מתכון מאת: רות אוליבר, מערכת וואלה

לזניה ירקות קלויים ואנשובי. דניאל לילה,
לזניה ירקות קלויים ואנשובי/דניאל לילה

מצרכים למתכון

  • 1 חבילה (500 גרם) עלי פסטה ללזניה
  • 1 קופסה אנשובי
  • 2 פלפלים קלויים וקלופים
  • 150 גרם גבינת פטה מפוררת
  • 300 גרם גבינת קשקבל מגוררת
  • 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
  • לירקות קלויים:
  • 1 בטטה פרוסה בעובי 1-1/2 ס"מ
  • 1 קישוא פרוס בעובי 1-1/2 ס"מ
  • 1 חציל קטן פרוס בעובי 1-1/2 ס"מ
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום קצוצות
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • לרוטב לבן:
  • 4 גביעים גבינת קוטג'
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 4 ביצים
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • לרוטב עגבניות:
  • 1 קופסה (800 גרם) עגבניות מרוסקות
  • 4 שיני שום
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1 כוס מים
  • 10 גבעולי בזיליקום טריים קצוצים
  • 2 כפות סוכר
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  • 2. מכינים את הירקות: מערבבים פרוסות של בטטה, קישוא וחציל עם שמן זית, שום, מלח ופלפל. מסדרים בתבנית בשכבה אחת.
  • 3. אופים כ-20 דקות לריכוך. מצננים מעט.
  • 4. מכינים רוטב לבן: מערבבים קוטג' עם שמנת, ביצים, מלח ופלפל לתערובת אחידה.
  • 5. מכינים רוטב עגבניות: מביאים את כל החומרים לרתיחה ומבשלים 10 דקות על להבה בינונית. מצננים.
  • 6. מרכיבים את הלזניה ואופים: יוצקים מצקת רוטב עגבניות לתבנית ומסדרים מעל שכבה של עלי לזניה. יוצקים עוד רוטב עגבניות ומעליו רוטב לבן. מפזרים חציל, בטטה, פלפל וקישוא קלויים, אנשובי, גבינת פטה, קשקבל ופרמזן. מסדרים עוד שתי שכבות ומסיימים ברוטב לבן וגבינות.
  • 7. אופים 45 דקות או עד שפני הלזניה זהובים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully