פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      לזניה בטטה, תרד ורוטב עגבניות

      3 מדרגים / 3.36 כוכבים

      לזניה (עופרי זוטא)
      לזניה (עופרי זוטא)

      מצרכים

      • לתבנית פיירקס גבוהה בגודל 20*25:
      • 1 חבילה של עלי לזניה
      • לרוטב עגבניות:
      • 1 כף שמן
      • 1 בצל גדול, קלוף וחתוך לקוביות
      • 1 פחית עגבניות מרוסקות (אני מרסקת גם אותן בבלנדר)
      • כ-280 גרם רסק עגבניות (שזה 3 קופסאות קטנות או חצי פחית)
      • 1 כוס מים
      • 1 כף סוכר (אני השתמשתי בחום בהיר)
      • מלח ופלפל לפי הטעם
      • כפית חומץ בלסמי (לא חובה)
      • לבטטות:
      • כ- 6 בטטות צרות וארוכות, קלופות ופרוסות דק במעבד מזון או במנדולינה
      • 3 כפות שמן זית
      • מלח ופלפל
      • כ- 800 גרם תרד טרי (2 זרים גדולים) שטוף, נטול גבעולים וקצוץ גס

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים היטב סיר. מוסיפים שמן ומזהיבים את הבצל.
      • מוסיפים את שאר מצרכי הרוטב, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
      • 2. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כך כ- 10 דקות. טועמים ומתקנים תיבול.
      • 3. מכינים את הבטטות: מערבבים בזהירות את הבטטות עם השמן, המלח והפלפל. אפשר להוסיף עלי קורנית טריים אם אוהבים ורוצים להשקיע עוד קצת.
      • 4. מחממים סיר. מוסיפים את התרד הקצוץ ומאדים (ללא שמן או מים) עד שהתרד נראה "נבול" קלות.
      • 5. במידה ויש שאריות של גבינות קשות במקרר (עדיף גבינות מלוחות: פטה, צפתית וכו') זה הזמן לפורר אותן ולהוסיף לתרד. מערבבים היטב ומצננים.
      • 6. מחממים תנור או טוסטר אובן ל- 190 מעלות.
      • 7. מתחילים במלאכת ההרכבה: מתחילים עם כף של רוטב עגבניות, מפזרים על כל תחתית התבנית. מרצפים בעלי לזניה. מניחים שכבה של בטטות (מומלץ בסידור כמו של רעפים, בחפיפה קלה), מוסיפים רוטב עגבניות, שכבת עלי לזניה, שכבת
      • תרד וגבינות ומעליה שכבת עלי לזניה, שכבת בטטות וכו'. מסיימים בשכבת עלי לזניה ועליה רוטב עגבניות.
      • 8. אפשר לשדרג את השכבה האחרונה כך: להוסיף לרוטב העגבניות 2 כפות שמנת חמוצה/יוגורט וחופן (או יותר, לפי החשק) של גבנ"צ או פרמז'ן (או כל גבינה אחרת) מגוררת.
      • 9. אופים כ- 45 דקות

      עוד מתכוני פסטה

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -