לזניה בטטה, תרד ורוטב עגבניות
אם תעבדו לפי הסדר של המתכון הזה ללזניית בטטות ותרד, תראו איך הכל יסתדר ותצא לכם לזניה לתפארת
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
לתבנית פיירקס גבוהה בגודל 20*25
- 1חבילהעלי לזניה
לרוטב העגבניות
- 1כףשמן
- 1בצל גדול, חתוך לקוביות
- 1פחיתעגבניות מרוסקות (אני מרסקת גם אותן בבלנדר)
- 280גרםרסק עגבניות (שזה 3 קופסאות קטנות או חצי פחית)
- 1כוסמים
- 1כףסוכר (אני השתמשתי בחום בהיר)
- מלח לפי הטעם
- פלפל לפי הטעם
- 1כפיתחומץ בלסמי (לא חובה)
לבטטות:
- 6בטטות רות וארוכות, קלופות ופרוסות דק במעבד מזון או במנדולינה
- 3כפותשמן זית
- מלח
- פלפל
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים לזניה בטטה ותרד?
- 1מחממים היטב סיר. מוסיפים שמן ומזהיבים את הבצל. מוסיפים את שאר מצרכי הרוטב, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
- 2מנמיכים את הלהבה ומבשלים כך כ- 10 דקות. טועמים ומתקנים תיבול.
- 3מכינים את הבטטות: מערבבים בזהירות את הבטטות עם השמן, המלח והפלפל. אפשר להוסיף עלי קורנית טריים אם אוהבים ורוצים להשקיע עוד קצת.
- 4מחממים סיר. מוסיפים את התרד הקצוץ ומאדים (ללא שמן או מים) עד שהתרד נראה "נבול" קלות.
- 5במידה ויש שאריות של גבינות קשות במקרר (עדיף גבינות מלוחות: פטה, צפתית וכו') זה הזמן לפורר אותן ולהוסיף לתרד. מערבבים היטב ומצננים.
- 6מחממים תנור או טוסטר אובן ל- 190 מעלות.
- 7מתחילים במלאכת ההרכבה: מתחילים עם כף של רוטב עגבניות, מפזרים על כל תחתית התבנית. מרצפים בעלי לזניה. מניחים שכבה של בטטות (מומלץ בסידור כמו של רעפים, בחפיפה קלה), מוסיפים רוטב עגבניות, שכבת עלי לזניה, שכבת תרד וגבינות ומעליה שכבת עלי לזניה, שכבת בטטות וכו'. מסיימים בשכבת עלי לזניה ועליה רוטב עגבניות.
- 8אפשר לשדרג את השכבה האחרונה כך: להוסיף לרוטב העגבניות 2 כפות שמנת חמוצה/יוגורט וחופן (או יותר, לפי החשק) של גבנ"צ או פרמז'ן (או כל גבינה אחרת) מגוררת.
- 9אופים כ- 45 דקות.