- 1. מפרישים ושומרים בצד שליש כוס מהשמנת המתוקה ו-50 גרם מהגבינה הקשה המגוררת.
-
- 2. מכינים את תערובת הדג: מערבבים בקערה את רצועות הדג, מחצית מהשמנת המתוקה, מחצית מהריקוטה, מחצית מהגבינה המגוררת, כפית חרדל וקליפת לימון מגוררת. מתבלים במלח ובפלפל שחור.
-
- 3. מכינים את תערובת המנגולד: שוטפים היטב את המנגולד. מנערים, אך לא מייבשים. חותכים ומפרידים בין הגבעולים הלבנים לעלים. חותכים את הגבעולים ואת העלים לרצועות של כ-2 ס"מ.
-
- 4. ממיסים בסיר רחב את החמאה ומאדים בה את הגבעולים הלבנים, עד שייתרככו (6-7 דקות). מוסיפים את העלים הירוקים ומאדים עד שיחליפו צבע ויאבדו מהנפח (2-3 דקות). מוסיפים את יתרת השמנת המתוקה, הריקוטה והגבינה המגוררת, ומתבלים בפטרוזיליה, במעט אגוז מוסקט ובמלח ופלפל.
-
- 5. מרכיבים את הלזניה: יוצקים שכבה אחידה מהשמנת המתוקה שהפרשנו בתחתית התבנית, ומעליה שכבה של דפי לזניה ומחצית מתערובת המנגולד. מכסים בשכבה שנייה של דפי לזניה, ומעליה כל תערובת הדג. מכסים בשכבת דפי לזניה ומעליה יתרת תערובת המנגולד. מסיימים בשכבה אחרונה של דפי לזניה, שאותה מרטיבים בשארית השמנת המתוקה שהפרשנו. זורים מעל הכל את הגבינה המגוררת שהפרשנו, ואופים בחום של 190-200 מעלות עד שהלזניה מזהיבה יפה (כ-45 דקות).