- 1. מכינים את הרוטב: ממיסים בסיר בינוני 25 גרם חמאה/מרגרינה. מוסיפים קמח ומערבבים היטב. מוסיפים מעט מהחלב וטורפים היטב עם מטרפה, עד שהנוזל אחיד ובלי גושים. מוסיפים את שאר החלב תוך טריפה נמרצת. מביאים לרתיחה תוך ערבוב מתמיד, מורידים מהאש ומתבלים במעט מלח ופלפל לבן או שחור.
-
- 2. מכינים את הקישואים: מחממים במחבת כף שמן זית/ שמן רגיל/ חמאה/ מרגרינה. קולפים את הקישואים (אם קליפתם יפה ורעננה אין צורך לקלוף) וחותכים לקוביות. מוסיפים למחבת ומאדים תוך ערבוב, עד שהקישואים רכים.
-
- 3. בזמן שהקישואים מתבשלים מפוררים את הגבינה לתוך קערה. מנקים את הבצלים הירוקים, חותכים לחתיכות גסות ומוסיפים לגבינה. כשהקישואים מוכנים מוסיפים אותם מיד לגבינה ומערבבים. אם הגבינה תימס קצת, זה בסדר (הערה: אפשר לבשל את הקישואים במחבת גדולה או בסיר, ולהוסיף את הגבינה והבצל הירוק ישר לסיר- חוסך קערה).
-
- 4. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים קלות את התבנית.
-
- 5. מרכיבים את הלזניה לפי הסדר הבא: יוצקים לתבנית חצי מצקת רוטב. מעליו מסדרים עלי לזניה (שוברים אותם לפי הצורך). מעל חצי מצקת רוטב, חצי מכמות המלית, חצי מצקת רוטב, שכבת עלים נוספת, מצקת רוטב, שאר המלית, חצי מצקת רוטב, שכבת עלים אחרונה ומעל את כל שאר הרוטב. זה נראה כאילו יש המון רוטב, אבל זה בסדר.
-
- 6. מכניסים בזהירות לתנור ואופים כשעה. במהלך האפייה הרוטב מבעבע. כשכל הרוטב נקרש ומפסיק לבעבע, הלזניה מוכנה. מוציאים ומצננים מעט לפני החיתוך.