בצק פסטה מקצועי בהכנה ביתית

כדי להכין פסטה בבית תזדקקו למכונת פסטה ביתית ומיקסר או מעבד מזון כדי לעבד את הבצק. בצק זה משהו שצריך איתו המון סבלות ורגש. את הרגש, רוכשים רק עם הניסיון. הדרך להגיע לבצק אידאלי, שזה אומר: נוח לעבודה, היא רק באמצעות ניסוי וטעייה, עם הרבה סבלנות וכמובן אהבה

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה!
טורטליני קרם תרד עם עגבניות שרי ושאלוט. ברני ארדוב
טורטליני קרם תרד עם עגבניות שרי ושאלוט

מצרכים

  • 1 ביצה
  • 4 חלמונים
  • ½ כפית מלח
  • 250 גר' קמח דורום
  • כפית שמן זית

אופן ההכנה

  • 1. שמים את כל הרכיבים במערבל או במעבד מזון ומעבדים עד קבלת בבצק אלסטי.
  • 2. עוטפים היטב בניילון נצמד ומאפסנים במקרר עד השימוש.
  • בצק פסטה יכול להישמר במקרר יומיים אך הוא צהוב ויפה רק באותו היום. אפשר להקפיא בצק פסטה ביום ההכנה ולהפשיר במקרר.
  • פתיחת הבצק:
  • 1. עובדים בכל פעם עם כמות קטנה. פורסים פרוסת בצק בעזרת סכין ואת שאר הבצק עוטפים בניילון נצמד.
  • 2. מקמחים את משטח העבודה בקמח דורום.
  • 3. מתחילים להעביר את הבצק במכונה. מתחילים מהמרווח הרחב ביותר ובל פעם יורדים בדרגה אחת. לפני כל העברה במכונה, מקמחים במעט דורום, לפי הצורך. מפעם לפעם הבצק יהיה דק יותר וארוך יותר.
  • 4. אחרי כ6 פעמים, כשהבצק דקיק ומעט שקוף, אך עדיין יציב ולא נקרע, אפשר להתחיל לעבוד.
  • • אם הבצק נקרע בדרך, או שהוא סתם עקום ולא מוצא חן בעינכם, פשוט קפלו שוב, והעבירו במכונה מחדש, עד שיתקבל דך פסטה יפה שתהיו גאים בו.
  • • עם הדפים שפתחנו, מתחילים לעבוד מיד. אם יש יותר מידי, מכסים את הדפים ש"ממתינים" במגבות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully