מתכונים חמים

לזניה פטריות ברוטב בשמל

לזניה צמחונית ועשירה שמשודרגת בזכות השימוש ברוטב אלפרדו על בסיס חמאה, פרמזן ופטריות

מתכון מאת: מערכת וואלה! אוכל
  • 30 דקות עבודה

  • 50 דקות סה"כ

  • קל להכנה

  • 1 יחידות

  • מלבנית 25X30

לזניה ברוטב אלפרדו עם פטריות

מחשבון המרות

מצרכים

    • ½ חבילהדפי לזניה
    • 150 גרםפרמז'ן
  • לרוטב בשמל:

    • 70 גרםחמאה
    • 3 כפותקמח לבן
    • 3 כוסותחלב
    • 1 כפיתמלח
    • מעטאגוז מוסקט מגורר
    • 150 גרםפרמז'ן מגוררת
  • לפטריות:

    • 500 גרםפטריות שמפניון פרוסות
    • 1 כףשמן זית
    • 2 כפותפטרוזיליה קצוצה/ עלי בזיליקום/ עלי אורגנו קצוצים
    • 2 שיני שום כתושות
    • מעטפלפל שחור טחון טרי
    • מעטמלח
למחשבון המרה

אופן ההכנה

איך מכינים לזניה פטריות?

  • 1מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 2אופן הכנת הפטריות: במחבת חמה מאוד צורבים את הפטריות עם כף שמן זית ומתבלים במלח ופלפל. לקראת הסוף מוסיפים את השום והפטרוזיליה. מערבבים נותנים להם עוד 1-2 דקות יחד ומסירים מהאש.
  • 3אופן הכנת רוטב הבשמל: בסיר בינוני ממיסים את החמאה, מוסיפים קמח תוך ערבוב מתמיד בכף עץ ויוצקים לסירוגין את החלב. בוחשים היטב שלא יהיו גושים.
  • 4מביאים לרתיחה ומבשלים בערך 15 דקות עד שמסמיך. מסירים מהאש, מוסיפים מלח ואגוז מוסקט. טועמים ומתקנים תיבול.
  • 5אופן הרכבת הלזניה: בתנית פיירקס משומנת בחמאה או מעט שמן זית מניחים עלי לזניה, מעליהם פטריות, רוטב וגבינת פרמז'ן מגוררת. כך הלאה שלוש שכבות. מסיימים ברוטב הבשמל ומעליו גבינה.
  • 6אופים כ-20 דקות או עד שהגבינה למעלה מקבלת מעטה זהוב.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully