וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לזניה פטריות ברוטב בשמל

לזניה צמחונית ועשירה שמשודרגת בזכות השימוש ברוטב אלפרדו על בסיס חמאה, פרמזן ופטריות

מתכון מאת: מערכת וואלה אוכל

30 דקות עבודה,50 דקות סה"כ,קל להכנה,1 יחידות,מלבנית 25X30
לזניה פטריות. ShutterStock
לזניה ברוטב אלפרדו עם פטריות

מצרכים למתכון

    • ½חבילהדפי לזניה
    • 150גרםפרמז'ן
  • לרוטב בשמל:

    • 70גרםחמאה
    • 3כפותקמח לבן
    • 3כוסותחלב
    • 1כפיתמלח
    • מעטאגוז מוסקט מגורר
    • 150גרםפרמז'ן מגוררת
  • לפטריות:

    • 500גרםפטריות שמפניון פרוסות
    • 1כףשמן זית
    • 2כפותפטרוזיליה קצוצה/ עלי בזיליקום/ עלי אורגנו קצוצים
    • 2שיני שום כתושות
    • מעטפלפל שחור טחון טרי
    • מעטמלח

אופן ההכנה

איך מכינים לזניה פטריות?

  • 1
    מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 2
    אופן הכנת הפטריות: במחבת חמה מאוד צורבים את הפטריות עם כף שמן זית ומתבלים במלח ופלפל. לקראת הסוף מוסיפים את השום והפטרוזיליה. מערבבים נותנים להם עוד 1-2 דקות יחד ומסירים מהאש.
  • 3
    אופן הכנת רוטב הבשמל: בסיר בינוני ממיסים את החמאה, מוסיפים קמח תוך ערבוב מתמיד בכף עץ ויוצקים לסירוגין את החלב. בוחשים היטב שלא יהיו גושים.
  • 4
    מביאים לרתיחה ומבשלים בערך 15 דקות עד שמסמיך. מסירים מהאש, מוסיפים מלח ואגוז מוסקט. טועמים ומתקנים תיבול.
  • 5
    אופן הרכבת הלזניה: בתנית פיירקס משומנת בחמאה או מעט שמן זית מניחים עלי לזניה, מעליהם פטריות, רוטב וגבינת פרמז'ן מגוררת. כך הלאה שלוש שכבות. מסיימים ברוטב הבשמל ומעליו גבינה.
  • 6
    אופים כ-20 דקות או עד שהגבינה למעלה מקבלת מעטה זהוב.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully