לזניה פטריות ברוטב בשמל
לזניה צמחונית ועשירה שמשודרגת בזכות השימוש ברוטב אלפרדו על בסיס חמאה, פרמזן ופטריות
לזניה ברוטב אלפרדו עם פטריות (צילום: ShutterStock)
מחשבון המרות
- ½ חבילהדפי לזניה
- 150 גרםפרמז'ן
לרוטב בשמל:
- 70 גרםחמאה
- 3 כפותקמח לבן
- 3 כוסותחלב
- 1 כפיתמלח
- מעטאגוז מוסקט מגורר
- 150 גרםפרמז'ן מגוררת
לפטריות:
- 500 גרםפטריות שמפניון פרוסות
- 1 כףשמן זית
- 2 כפותפטרוזיליה קצוצה/ עלי בזיליקום/ עלי אורגנו קצוצים
- 2 שיני שום כתושות
- מעטפלפל שחור טחון טרי
- מעטמלח
איך מכינים לזניה פטריות?
- 1מחממים תנור ל-180 מעלות.
- 2אופן הכנת הפטריות: במחבת חמה מאוד צורבים את הפטריות עם כף שמן זית ומתבלים במלח ופלפל. לקראת הסוף מוסיפים את השום והפטרוזיליה. מערבבים נותנים להם עוד 1-2 דקות יחד ומסירים מהאש.
- 3אופן הכנת רוטב הבשמל: בסיר בינוני ממיסים את החמאה, מוסיפים קמח תוך ערבוב מתמיד בכף עץ ויוצקים לסירוגין את החלב. בוחשים היטב שלא יהיו גושים.
- 4מביאים לרתיחה ומבשלים בערך 15 דקות עד שמסמיך. מסירים מהאש, מוסיפים מלח ואגוז מוסקט. טועמים ומתקנים תיבול.
- 5אופן הרכבת הלזניה: בתנית פיירקס משומנת בחמאה או מעט שמן זית מניחים עלי לזניה, מעליהם פטריות, רוטב וגבינת פרמז'ן מגוררת. כך הלאה שלוש שכבות. מסיימים ברוטב הבשמל ומעליו גבינה.
- 6אופים כ-20 דקות או עד שהגבינה למעלה מקבלת מעטה זהוב.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה