לזניה גבינות עגבניות מיובשות וזיתים
מתכון של "השף הלבן" ללזניה גבינות עגבניות מיובשות וזיתים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 יח' גבינת 9% לאפייה של השף הלבן - או 1 יח' גבינת כנען של השף הלבן
- 2 יח' - פתיתי עמק של השף הלבן (300 גר' לכל יחידה)
- ½ חב' אבקת אפיה
- 3 ביצים
- 1 צנצנת עגבניות מיובשות ללא השמן (את השמן לשמור)
- מלח לפי טעמכם
- קורט שאטה גרוס
- 2 צנצנות ממרח עגבניות מיובשות
- 1 חב' עלי לזניה
- 100 גר' זיתי קלמטה ללא חרצנים
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את הגבינות , הביצים , התבלינים והעגבניות המיובשות.
- 2. משמנים היטב בשמן הזית תבנית אפיה, מרפדים אותה בעלי לזניה, מוסיפים מתערובת הגבינה ומרצפים בעלי לזניה, מורחים בממרח עגבניות מיובשות, מפזרים זיתים, מניחים עוד מתערובת הגבינה מרצפים שוב בעלי לזניה , שוב מורחים בממרח עגבניות ומניחים עוד עלה לזניה.
- 3. מפזרים מלמעלה פתיתי עמק ומכניסים לתנור ב 170 מעלות ל 20-30 דקות .