מאפה חציל קלוי

מתכון של "השף הלבן" למאפה חציל קלוי

מתכון מאת: שי עשהאל, מערכת וואלה!

מצרכים

  • החומרים לבצק:
  • 1 ביצה
  • 100 גר' חמאת תנובה
  • 1 כוס מים
  • 1 ק"ג קמח
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2כפית אבקת אפיה
  • 1 שמנת לבישול 15% של השף הלבן
  • למלית:
  • 4 כפות זיתי קלמטה ללא חרצן
  • 1/4 כפית אורגנו טרי
  • 5 חצילים קלויים על האש
  • 200 גר' פתיתי עמק של השף הלבן
  • מלח , פלפל לטעמכם
  • 100 גר' גבינה צפתית פיראוס - תנובה
  • 4 ביצים
  • לעיטור:
  • 1 ביצה
  • 1/2 כפית זרעוני קצח

אופן ההכנה

  • 1. הבצק – יוצקים לקערה גדולה חמאה , מלח , אבקת אפיה ומים, מוסיפים בהדרגה את הקמח ולשים עד לקבלת בצק רך ונוח לעבודה.
  • 2. המלית – מרוקנים את החצילים, קוצצים את תוכנם ואת זיתי הקלמטה.
  • 3. מוסיפים את הגבינות , האורגנו והתבלינים ומערבבים היטב.
  • 4. מחממים תנור ל-220 מעלות.
  • 5. יוצרים מהבצק תחתית לתבנית פאי, מניחים את כל מרכיבי המלית, מעטרים בפסי בצק, מורחים ביצה ומעטרים בקצח.
  • 6. אופים 20-25 דקות בחום של 180-200 מעלות.
  • לזניה גבינות עגבניות מיובשות וזיתים

  • עוגת גבינה - מטעי הקפה

  • פטוצ'יני בטטה ושמנת

  • ריזוטו פרמזן ותרד

  • פארי ברסט

  • גראטן קולרבי ותפוחי אדמה

  • לחמניות קרואסון בצל

  • בורקס דפי אורז

  • פיתות של שי גולן

  • עוגיות מהירות ממולאות בריבה

  • לחמניות בית לזית

  • בורקס פיצה מלאווח

  • מאפינס אגסים ואגוזים

  • מאפה בורק טורקי

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully