מאפה חציל קלוי
מתכון של "השף הלבן" למאפה חציל קלוי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- החומרים לבצק:
- 1 ביצה
- 100 גר' חמאת תנובה
- 1 כוס מים
- 1 ק"ג קמח
- 1/2 כפית מלח
- 1/2כפית אבקת אפיה
- 1 שמנת לבישול 15% של השף הלבן
- למלית:
- 4 כפות זיתי קלמטה ללא חרצן
- 1/4 כפית אורגנו טרי
- 5 חצילים קלויים על האש
- 200 גר' פתיתי עמק של השף הלבן
- מלח , פלפל לטעמכם
- 100 גר' גבינה צפתית פיראוס - תנובה
- 4 ביצים
- לעיטור:
- 1 ביצה
- 1/2 כפית זרעוני קצח
אופן ההכנה
- 1. הבצק יוצקים לקערה גדולה חמאה , מלח , אבקת אפיה ומים, מוסיפים בהדרגה את הקמח ולשים עד לקבלת בצק רך ונוח לעבודה.
- 2. המלית מרוקנים את החצילים, קוצצים את תוכנם ואת זיתי הקלמטה.
- 3. מוסיפים את הגבינות , האורגנו והתבלינים ומערבבים היטב.
- 4. מחממים תנור ל-220 מעלות.
- 5. יוצרים מהבצק תחתית לתבנית פאי, מניחים את כל מרכיבי המלית, מעטרים בפסי בצק, מורחים ביצה ומעטרים בקצח.
- 6. אופים 20-25 דקות בחום של 180-200 מעלות.