ספגטי meatballs
ספגטי עם כדורי בשר (צילום: דנה מלמד)
מחשבון המרות
- חבילה ספגטי
- 500 גר' בשר בקר טחון
- בצל גדול מגורר דק
- חצי כוס פטרוזיליה קצוצה דק דק
- חצי כוס אורגנו טרי קצוץ דק
- ביצה
- 3 כפות פירורי לחם
- כף שמן זית
- קורט כמון
- מלח
- פלפל שחור
- לרוטב עגבניות:
- 1 סלסלת עגבניות שרי תמר בשלות (או 6 עגבניות תמר)
- 1/3 כוס שמן זית
- 10 עגבניות מיובשות
- 5 שיני שום
- קופסא קטנה רסק עגבניות
- מלח
- פלפל שחור גרוס טרי
- מעט פפריקה מתוקה (או חריפה למי שאוהב)
- כמה ענפי טימין שלמים
- ¾ כוס מים רותחים
- 150 מ"ל שמנת מתוקה (אפשר צמחית)
- 1. מרסקים את העגבניות במעבד מזון. מסננים מקליפות ומעבירים לסיר.
- 2. מוסיפים את שאר המרכיבים פרט לטימין והשמנת המתוקה. מביאים לרתיחה ומעבירים לאש קטנה. מוסיפים את השמנת המתוקה, מנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר.
- 3. מערבבים את כל חומרי הmeatballs היטב בעזרת הידיים.
- 4. יוצרים כדורונים קטנטנים ומוסיפים אותם לסיר עם הרוטב. מזיזים בעדינות את הסיר מצד לצד כך שכל הכדורים יהיו עטופים ברוטב.
- 5. מניחים מעל הכדורים ענפי טימין, מביאים לרתיחה, מנמיכים אם הלהבה וממשיכים לבשל בסיר מכוסה כ 40 דקות.
- 6. מגישים על ערימת ספגטי עם המון פרמזן. תענוג!
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה