וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ניוקי

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה!

ניוקי. מערכת וואלה!
ניוקי

מצרכים למתכון

  • 4-5 תפוחי אדמה בגודל בינוני
  • ½ חבילה חמאה (50 גר')
  • ½ כוס קמח
  • מלח, פלפל לפי הטעם
  • מעט אגוז מוסקט (לא חובה)
  • 1 חלמון

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד שהם רכים. מקלפים ומועכים לפירה.
  • 2. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה.
  • 3. מתבלים במלח, פלפל ומוסקט.
  • 4. מוסיפים את החלמון ומערבבים במהירות.
  • 5. מוסיפים את הקמח ולשים עד שמתקבל בצק אחיד. אם הבצק רך ודביק מדי מוסיפים מעט קמח עד לקבלת המרקם הרצוי.
  • 6. מחכים כחצי שעה עד שהבצק יתקרר מעט וכל החומרים יתחברו היטב.
  • 7. יוצרים מהבצק נקניקיות מאורכות (בעובי של נקניקייה) וחותכים במרווחים של 2 ס"מ.
  • 8. זורקים את הניוקי לסיר עם מים רותחים ומלח ומחכים עד שהם צפים (בערך דקה).
  • 9. מוציאים בעזרת כף מחוררת או מסננת קטנה ומעבירים לצלחות.
  • 10. מוסיפים קוביית חמאה מלמעלה, כדי שהניוקי לא יידבקו וכדי להעניק להם מראה חלק ומבריק.
  • 11. מגישים עם גבינה מגורדת, רוטב עגבניות קליל או שמנת.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully