- 1. מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד שהם רכים. מקלפים ומועכים לפירה.
-
- 2. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה.
-
- 3. מתבלים במלח, פלפל ומוסקט.
-
- 4. מוסיפים את החלמון ומערבבים במהירות.
-
- 5. מוסיפים את הקמח ולשים עד שמתקבל בצק אחיד. אם הבצק רך ודביק מדי מוסיפים מעט קמח עד לקבלת המרקם הרצוי.
-
- 6. מחכים כחצי שעה עד שהבצק יתקרר מעט וכל החומרים יתחברו היטב.
-
- 7. יוצרים מהבצק נקניקיות מאורכות (בעובי של נקניקייה) וחותכים במרווחים של 2 ס"מ.
-
- 8. זורקים את הניוקי לסיר עם מים רותחים ומלח ומחכים עד שהם צפים (בערך דקה).
-
- 9. מוציאים בעזרת כף מחוררת או מסננת קטנה ומעבירים לצלחות.
-
- 10. מוסיפים קוביית חמאה מלמעלה, כדי שהניוקי לא יידבקו וכדי להעניק להם מראה חלק ומבריק.
-
- 11. מגישים עם גבינה מגורדת, רוטב עגבניות קליל או שמנת.