רביולי זנב
תמר כהן-צדק, שפית "קוצ'ינה תמר"
מצרכים
- לפסטה:
- 400 גרם קמח לבן
- 2 ביצים
- 4 חלמונים
- למילוי:
- 1 זנב שור - בערך 2 קילו
- 1 בצל
- 1 גזר
- 1 עלה סלרי
- עלי דפנה
- ראש שום שלם
- כוס יין אדום
- 50 גרם גבינת פרמזן מגורדת
אופן ההכנה
- 1. מערבבים בקערה את הקמח והביצים עד להיווצרות הבצק, עוטפים בניילון ומכניסים למקרר.
- 2. בינתיים מכניסים לסיר גדול את הבשר, הירקות והיין, מביאים לרתיחה ונותנים לו להתבשל עד שהבשר מתרכך (כ-3 שעות).
- 3. כשהבשר מתרכך מוציאים את הנתח ומפרידים מהעצם. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את הפרמז'ן ומכניסים למקרר.
- 4. מסננים את שאר הירקות מהמים וממשיכים לצמצם את הציר.
- 5. מכינים את הפסטה: מרדדים את הבצק במכונת פסטה, וחותכים את הבצק לריבועים בגודל 4 ס"מ על 4 ס"מ.
- 6. מניחים במרכז כל ריבוע מנה קטנה מתערובת הבשר ומקפלים למשולשים. מניחים על מגש מקומח.
- 7. מרתיחים סיר מים עם מלח. מכניסים את הפסטה ל-3 דקות ומסננים.
- 8. מכניסים את הפסטה המבושלת לציר שהצטמצם, מערבבים ומגישים.