מתכונים חמים

רביולי סרטנים על מצע תרד

אם התמזל מזלכם ומצאת בשוק בשר סרטנים כחולים, לשף זיו שלף מ"קייטרינג שלף" יש רעיון עבורכם: רביולי של סרטנים נימוח, המונח על מצב של תרד בחמאה.

מתכון מאת: זיו שלף, מערכת וואלה! NEWS
  • דרגת קושי בינונית

רביולי סרטנים

מחשבון המרות

מצרכים

  • לבצק הרביולי:
  • 250 גרם קמח דורום
  • 250 גרם קמח לבן
  • 3-4 ביצים
  • חצי כפית מלח
  • 3 כפות מים
  • מילוי:
  • 10 סרטנים כחולים
  • 1 חלמון ביצה
  • מלח, פלפל לפי הטעם
  • קמצוץ טרגון
  • תרד:
  • 500 גרם עלי תרד
  • 15 גרם חמאה
  • שן שום אחת
  • בצל שאלוט אחד
  • רוטב:
  • 2 בצלי שאלוט
  • 2 שיני שום קצוץ
  • חצי כוס יין לבן
  • 2 כפות אגוז לוז קלוי וטחון
  • 100 גרם חמאה
  • 100 גרם שמנת מתוקה
  • שרימפס:
  • 10 יחידות שרימפס מקולף
  • מעט שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

  • 1. לבצק- בקערה או במיקסר שמים את קמח הדורום, קמח לבן והמלח ומעבדים עד לקבלת עיסה אחידה.
  • 2. מוסיפים את הביצים וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק רך. ממשיכים ללוש ובהדרגה מוסיפים את המים עד לקבלת בצק חלק.
  • 3. לתרד- מאדים את הבצל והשום בחמאה במחבת חמה. לאחר מכן מוסיפים את התרד לבישול קצר של 7 דקות.
  • 4. למילוי- מבשלים את הסרטים בסיר עם מים כ- 15 דקות ומקררים. שולפים החוצה את בשר הסרטנים. מוסיפים את החלמון מערבבים ומתבלים במלח, פלפל וטרגון.
  • 5. לרביולי- מרדדים את הבצק וחותכים עיגולים בגודל הרצוי לרביולי.
  • 6. מניחים את בשר הסרטנים במרכז עיגול הבצק, מרטיבים את קצוות העיגול ומניחים מעל עוד עיגול בצק שסוגר את הרביולי. מהדקים בעדינות רבה את הקצוות עם הידיים. מבשלים את הרביולי במים חמים עם מעט מלח למשך 8 דקות.
  • 7. לשרימפס- מקפיצים במחבת עם מעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם כ- 3-4 דקות.
  • 8. לרוטב- מטגנים עם חמאה את הבצל והשום. (רצוי לא לתת לשום והבצל לקבל גוון חום כך הרוטב יישאר לבן). מוסיפים יין לבן וממשיכים לטגן עד לצמצום חצי מהכמות. לאחר מכן מסננים.
  • 9. מוסיפים חמאה, שמנת, אגוזי לוז ממשיכים לבשל למשך 5 דקות ומחברים את הרוטב בעזרת מיקסר או ערבוב מתמיד.
  • 10. מניחים בצלחת הגשה את התרד, מעל את הרביולי, ומעליהם את השריפס ובסוף יוצקים את הרוטב.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully