פטוצ'ני עם פירות ים, שמן זית ושום
מנה המגיעה מדרום איטליה, שם לוקח בדיוק חמש להכינה. הנענע, שמן הזית, השום והלימון מעניקים לה את הרעננות, בעוד פירות הים מביאים את הניחוח.
מצרכים
- 250 גר' פטוצ'יני ירוק, מבושל אל-דנטה
- 3 כפות שמן זית
- 1 צ'ילי יבש, חצוי
- 4 שיני שום פרוסות דק
- ½ לימון חצוי לאורכו פרוס דק
- 3 כפות עלי טימין
- כף נענע או מנטה קצוצה
- חצי כוס אפונה (לא חובה)
- חצי חבילה מיקס פירות ים נקיים ומוכנים לעבודה
- כוס יין לבן יבש
- מלח, פלפל שחור טחון
אופן ההכנה
- 1. במחבת מחממים שמן זית, מוסיפים שום וצ'ילי ומטגנים קלות (בלי לשרוף את השום).
- 2. מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה.
- 3. מוסיפים את הטימין, הנענע, פרוסות הלימון והאפונה ומבשלים כחמש דקות.
- 4. מתבלים במלח ופלפל.
- 5. מוסיפים את פירות הים ומבשלים כ-3 דקות נוספות.
- 6. מוסיפים את הפסטה החמה לרוטב ומערבבים תוך כדי רתיחה.
- 7. מגישים ואוכלים מיד.