וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פטוצ'ני עם פירות ים, שמן זית ושום

מנה המגיעה מדרום איטליה, שם לוקח בדיוק חמש להכינה. הנענע, שמן הזית, השום והלימון מעניקים לה את הרעננות, בעוד פירות הים מביאים את הניחוח.

מתכון מאת: דנה שיין, מערכת וואלה

פסטה פירות ים בציר סרטנים של מסעדת שה קורין. דניאל לילה,
פסטה פירות ים בציר סרטנים של מסעדת שה קורין/דניאל לילה

מצרכים למתכון

  • 250 גר' פטוצ'יני ירוק, מבושל אל-דנטה
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 צ'ילי יבש, חצוי
  • 4 שיני שום פרוסות דק
  • ½ לימון חצוי לאורכו פרוס דק
  • 3 כפות עלי טימין
  • כף נענע או מנטה קצוצה
  • חצי כוס אפונה (לא חובה)
  • חצי חבילה מיקס פירות ים נקיים ומוכנים לעבודה
  • כוס יין לבן יבש
  • מלח, פלפל שחור טחון

אופן ההכנה

  • 1. במחבת מחממים שמן זית, מוסיפים שום וצ'ילי ומטגנים קלות (בלי לשרוף את השום).
  • 2. מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה.
  • 3. מוסיפים את הטימין, הנענע, פרוסות הלימון והאפונה ומבשלים כחמש דקות.
  • 4. מתבלים במלח ופלפל.
  • 5. מוסיפים את פירות הים ומבשלים כ-3 דקות נוספות.
  • 6. מוסיפים את הפסטה החמה לרוטב ומערבבים תוך כדי רתיחה.
  • 7. מגישים ואוכלים מיד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully