- 1. מרתיחים מים בסיר, מוסיפים מעט מלח ומתחילים לבשל את הפסטה.
- 2. בינתיים במחבת מטגנים את הבצל בשמן זית עד שהוא הופך לשקוף ורק אז מוסיפים את השום, מערבים 1-2 דקות יחד.
- 3. מוסיפים למחבת את העגבניות המרוסקות ואת הרסק וקצת מהמים של הפסטה שמתבשלת ליד (בערך 1-2 כפות), כדי לדלל את הרוטב. מערבבים.
- 4. מתבלים במלח ופלפל וגם במעט סוכר וטועמים. מתקנים תיבול לפי הצורך, מוסיפים את הטונה ומערבבים.
- 5. כשהפסטה מוכנה אפשר לסנן, להוסיף ישר לרוטב, לערבב ולהגיש או לסנן, להוסיף שמן זית, להגיש לכל קערית ומעליה את כמות הרוטב הרצויה לכל אחד.
- חשוב! לא לשכוח לפזר פרמזן מעל.