מתכונים חמים

נודלס סלמון

מחפשים לעורר קצת חיים במוקפץ המוכר שלכם? קבלו מתכון של מסעדת "אסיה מוניקה" מהוד השרון, למוקפץ עם סלמון ועם רוטב אחד בלתי נשכח.

מתכון מאת: דניאל זך, מערכת וואלה!
  • 10 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

(צילום: עידו שחם, עריכה: אמיר קוטיגרו)

מחשבון המרות

מצרכים

  • למנה אחת:
  • לרוטב:
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות סאקה
  • 1 כפות סוכר
  • 1 כפות רוטב אוסטייר צמחוני (רוטב פטריות שיטאקי)
  • 1 כפות רוטב הויסין
  • 1 כפות רוטב סויה מתוקה
  • 21 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
  • 100 גרם אטריות ביצים יבשות או 220 גרם טריות מבושלות
  • 3 שיני שום, פרוסות
  • 1 בצל קטן, פרוס
  • 2 עלי בוקצ'וי
  • 2 עלי כרוב סיני
  • 4 פטריות שמפניות חצויות
  • 100 גרם פילה סלמון טרי ללא עור חתןך לקוביות של 1 ס"מ
  • 2 כפות שמן סויה לטיגון
  • 1 כף שמן שומשום
  • מעט עלי מיקרו בזיליקום
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את האטריות בסיר עם מים רותחים למשך 3 דקות ומסננים. שומרים בצד להקפצה (האטריות צריכות להיות כמעט רכות לחלוטין).
  • 2. מחממים ווק על להבה גדולה, מוסיפים את השמן ומיד מוסיפים את הירקות. מטגנים ומנערים את הווק עד השחמה קלה.
  • 3. מוסיפים את שיני השום, הג'ינג'ר, הדג, האטריות ואת מרכיבי הרוטב מלבד הסוכר, מקפיצים כדקה-דקה וחצי, מוסיפים את הסוכר. מקפיצים עוד כדקה.
  • 4. מעבירים לצלחת עמוקה ומקשטים בעלי בזיליקום.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully