נודלס סלמון
מחפשים לעורר קצת חיים במוקפץ המוכר שלכם? קבלו מתכון של מסעדת "אסיה מוניקה" מהוד השרון, למוקפץ עם סלמון ועם רוטב אחד בלתי נשכח.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- למנה אחת:
- לרוטב:
- 2 כפות רוטב סויה
- 2 כפות סאקה
- 1 כפות סוכר
- 1 כפות רוטב אוסטייר צמחוני (רוטב פטריות שיטאקי)
- 1 כפות רוטב הויסין
- 1 כפות רוטב סויה מתוקה
- 21 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
- 100 גרם אטריות ביצים יבשות או 220 גרם טריות מבושלות
- 3 שיני שום, פרוסות
- 1 בצל קטן, פרוס
- 2 עלי בוקצ'וי
- 2 עלי כרוב סיני
- 4 פטריות שמפניות חצויות
- 100 גרם פילה סלמון טרי ללא עור חתןך לקוביות של 1 ס"מ
- 2 כפות שמן סויה לטיגון
- 1 כף שמן שומשום
- מעט עלי מיקרו בזיליקום
אופן ההכנה
- 1. מבשלים את האטריות בסיר עם מים רותחים למשך 3 דקות ומסננים. שומרים בצד להקפצה (האטריות צריכות להיות כמעט רכות לחלוטין).
- 2. מחממים ווק על להבה גדולה, מוסיפים את השמן ומיד מוסיפים את הירקות. מטגנים ומנערים את הווק עד השחמה קלה.
- 3. מוסיפים את שיני השום, הג'ינג'ר, הדג, האטריות ואת מרכיבי הרוטב מלבד הסוכר, מקפיצים כדקה-דקה וחצי, מוסיפים את הסוכר. מקפיצים עוד כדקה.
- 4. מעבירים לצלחת עמוקה ומקשטים בעלי בזיליקום.