וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פסטה עם קרעי דג ועשבי תיבול

אבי ביטון יעזור לכם להרגיש איטליה עם מנת פסטה גרמולטה, שתעשה שמח במטבח

מתכון מאת: אבי ביטון

בבושקה הפקות

מצרכים למתכון

  • כמות: עבור 2-3 סועדים
  • 300 גר פסטה טליאטלה או פטוצ'יני (שטוחה ומעט רחבה)
  • 5-6 כפות שמן זית
  • 2 פילה דניס
  • 6 שיני שום פרוס
  • 3 ענפי טימין
  • 2 עגבניות קצוצות
  • 1 קישוא פרוס דק
  • מלח ופלפל
  • לגרמולטה:
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • עלים מענף טימין
  • כף פירורי גריסיני
  • גרידת לימון
  • 4 כפות שמן זית
  • מעט מיץ לימון להגשה

אופן ההכנה

  • 1. בסיר עם מים רותחים ומעט מלח מבשלים את הפסטה עד לדרגת העשייה הרצויה (היזהרו מבישול יתר).
  • 2. במקביל יוצקים שמן זית למחבת כבדה, מתבלים את הדגים במלח ופלפל וכשהמחבת חמה צורבים את הדגים כ-2 דקות מכל צד ומניחים בצד.
  • 3. באותה מחבת צורבים עכשיו את פרוסות הזוקיני ומתבלים במלח גס ופלפל. מוסיפים למחבת את השום הפרוס ועלי הטימין, מערבבים ואחרי דקה מוסיפים את העגבניות הקצוצות. אם צריך מוסיפים עוד כף שמן זית.
  • 4. הגרמולטה: מערבבים את הפטרוזיליה הקצוצה עם עלי הטימין, גרידת הלימון, פירורי הגריסיני ושמן הזית.
  • 5. קורעים את הדג לחתיכות ומכניסים לתוך תערובת הגרמולטה.
  • 6. מוסיפים את הפסטה למחבת עם הזוקיני ומערבבים היטב כך שכל הפסטה תהיה מצופה ברוטב.
  • 7. מסדרים על כל צלחת ממנת הפסטה עם הירקות ומעליה את קרעי הדג עם הגרמולטה. סוחטים מעט מיץ לימון מעל לכל מנה ומגישים.
  • ארוחת דגים צלויים בתבנית אחת

  • ניוקי טחינה וחצילים שרופים

  • נודלס סלמון

  • מק אנד צ'יז עם טונה

  • פסטה עם סלמון טרי

  • פסטה עם קרעי דג

  • פסטה עם סלמון נא ורוקט

  • סביצ'ה דג עם מנגו ותירס טרי

  • סלט פסטה עם טונה, פלפלים וזיתים

  • רביולי סרטנים על מצע תרד

  • פסטה בחמאת אנשובי

  • שישברק במילוי דג

  • פסטה לינגוויני חריפה

  • פטוצ'ני עם פירות ים, שמן זית ושום

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully