- 1. בסיר עם מים רותחים ומעט מלח מבשלים את הפסטה עד לדרגת העשייה הרצויה (היזהרו מבישול יתר).
-
- 2. במקביל יוצקים שמן זית למחבת כבדה, מתבלים את הדגים במלח ופלפל וכשהמחבת חמה צורבים את הדגים כ-2 דקות מכל צד ומניחים בצד.
-
- 3. באותה מחבת צורבים עכשיו את פרוסות הזוקיני ומתבלים במלח גס ופלפל. מוסיפים למחבת את השום הפרוס ועלי הטימין, מערבבים ואחרי דקה מוסיפים את העגבניות הקצוצות. אם צריך מוסיפים עוד כף שמן זית.
-
- 4. הגרמולטה: מערבבים את הפטרוזיליה הקצוצה עם עלי הטימין, גרידת הלימון, פירורי הגריסיני ושמן הזית.
-
- 5. קורעים את הדג לחתיכות ומכניסים לתוך תערובת הגרמולטה.
-
- 6. מוסיפים את הפסטה למחבת עם הזוקיני ומערבבים היטב כך שכל הפסטה תהיה מצופה ברוטב.
-
- 7. מסדרים על כל צלחת ממנת הפסטה עם הירקות ומעליה את קרעי הדג עם הגרמולטה. סוחטים מעט מיץ לימון מעל לכל מנה ומגישים.