פסטה עם קרעי דג ועשבי תיבול

אבי ביטון יעזור לכם להרגיש איטליה עם מנת פסטה גרמולטה, שתעשה שמח במטבח

מתכון מאת: אבי ביטון
(צילום: בבושקה הפקות)

מצרכים

  • כמות: עבור 2-3 סועדים
  • 300 גר פסטה טליאטלה או פטוצ'יני (שטוחה ומעט רחבה)
  • 5-6 כפות שמן זית
  • 2 פילה דניס
  • 6 שיני שום פרוס
  • 3 ענפי טימין
  • 2 עגבניות קצוצות
  • 1 קישוא פרוס דק
  • מלח ופלפל
  • לגרמולטה:
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • עלים מענף טימין
  • כף פירורי גריסיני
  • גרידת לימון
  • 4 כפות שמן זית
  • מעט מיץ לימון להגשה

אופן ההכנה

  • 1. בסיר עם מים רותחים ומעט מלח מבשלים את הפסטה עד לדרגת העשייה הרצויה (היזהרו מבישול יתר).
  • 2. במקביל יוצקים שמן זית למחבת כבדה, מתבלים את הדגים במלח ופלפל וכשהמחבת חמה צורבים את הדגים כ-2 דקות מכל צד ומניחים בצד.
  • 3. באותה מחבת צורבים עכשיו את פרוסות הזוקיני ומתבלים במלח גס ופלפל. מוסיפים למחבת את השום הפרוס ועלי הטימין, מערבבים ואחרי דקה מוסיפים את העגבניות הקצוצות. אם צריך מוסיפים עוד כף שמן זית.
  • 4. הגרמולטה: מערבבים את הפטרוזיליה הקצוצה עם עלי הטימין, גרידת הלימון, פירורי הגריסיני ושמן הזית.
  • 5. קורעים את הדג לחתיכות ומכניסים לתוך תערובת הגרמולטה.
  • 6. מוסיפים את הפסטה למחבת עם הזוקיני ומערבבים היטב כך שכל הפסטה תהיה מצופה ברוטב.
  • 7. מסדרים על כל צלחת ממנת הפסטה עם הירקות ומעליה את קרעי הדג עם הגרמולטה. סוחטים מעט מיץ לימון מעל לכל מנה ומגישים.
  • נודלס סלמון

  • פסטיצ'יו תוניסאי

  • שישברק במילוי דג

  • רביולי סרטנים על מצע תרד

  • סלט פסטה עם טונה, פלפלים וזיתים

  • ניוקי טחינה וחצילים שרופים

  • פסטה עם סלמון נא ורוקט

  • פתיתים א-לה פוטנסקה

  • פרפלה בשמנת, סלמון מעושן ואפונה

  • פטוצ'ני עם פירות ים, שמן זית ושום

  • רביולי גבינת עיזים וסרטנים

  • פסטה עם טונה ולימון כבוש

  • פסטה עם שרימפס בשמנת

  • פפרדלה עם סלמון

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully