רביולי גבינת עיזים וסרטנים
רביולי איטלקי ומשקה אניס צרפתי נפגשים במחבת למנה קטיפתית של גבינת עיזים ובשר סרטנים, יחד עם עטיפה של רוטב העשוי חמאת עגבניות ופסטיס.
מצרכים
- ל-4 מנות:
- לבצק:
- 1/2 ק"ג קמח פסטה (מסוג 00)
- 3 חלמונים
- 3 ביצים
- 25 מ"ל שמן זית
- 15 גרם מלח
- למלית:
- 1 גזר
- 200 גרם כרישה (רק החלק הלבן)
- 1 שן שום
- 50 גרם גבינת פרומעז
- 200 גרם בשר סרטנים נקי (1.5 ק"ג ברוטו)
- 50 מ"ל פסטיס
- מלח, פלפל, שמן זית
- לחמאת עגבניות:
- 100 גרם חמאה צהובה
- 20 עגבניות שרי אדומות בשלות
- 3 שיני שום פרוסות
- 100 מ"ל יין לבן
- 30 מ"ל פסטיס
- מלח, פלפל
אופן ההכנה
- 1. מכינים את הבצק: מאחדים במיקסר את הקמח, שמן הזית והמלח ומוסיפים בהדרגה את הביצים עד לקבלת תערובת אחידה.
- 2. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר ל-3 שעות.
- 3. מכינים את המלית: קוצצים כרישה, גזר ושום ומאדים בסיר עם שמן זית עד לריכוך. מוסיפים את הפסטיס, מאדים ומצמצמים את הכמות ל-1/3.
- 4. מוסיפים את הגבינה ובשר הסרטנים ומורידים מהלהבה.
- מערבבים לתערובת אחידה ומתבלים במלח ופלפל. מניחים במקרר לשעה ומעבירים לשק זילוף.
- 5. מכינים את חמאת העגבניות: במחבת עם מעט חמאה מאדים את העגבניות והשום במשך 10-12 דקות או עד שהעגבניות "צובעות" את החמאה.
- 6. מוסיפים את היין והפסטיס ומאדים את הנוזלים בכ-2/3.
- מורידים מהלהבה ומוסיפים בעזרת מטרפה את החמאה עד לקבלת מרקם אחיד.
- 7. מניחים במקום חמים (לא על הלהבה עד להגשה).
- 8. מכינים את הרביולי: מרדדים את הבצק במכונת פסטה עד לדרגה 2, קורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ.
- 9. ממלאים כל עיגול בצק במלית וסוגרים עם עיגול בצק נוסף מוברש בביצה טרופה.
- 10. בסיר גדול עם הרבה מים רותחים ומלח, מבשלים את הרביולי במשך 3-4 דקות, מסננים ומורידים לצלחת הגשה.
- 11. מזלפים מעט מחמאת העגבניות על הרביולי ומגישים.