וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

רביולי גבינת עיזים וסרטנים

רביולי איטלקי ומשקה אניס צרפתי נפגשים במחבת למנה קטיפתית של גבינת עיזים ובשר סרטנים, יחד עם עטיפה של רוטב העשוי חמאת עגבניות ופסטיס.

מתכון מאת: עודד אורן, מערכת וואלה

רביולי גבינת עיזים וסרטנים. דנה מאירזון
רביולי גבינת עיזים וסרטנים

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • לבצק:
  • 1/2 ק"ג קמח פסטה (מסוג 00)
  • 3 חלמונים
  • 3 ביצים
  • 25 מ"ל שמן זית
  • 15 גרם מלח
  • למלית:
  • 1 גזר
  • 200 גרם כרישה (רק החלק הלבן)
  • 1 שן שום
  • 50 גרם גבינת פרומעז
  • 200 גרם בשר סרטנים נקי (1.5 ק"ג ברוטו)
  • 50 מ"ל פסטיס
  • מלח, פלפל, שמן זית
  • לחמאת עגבניות:
  • 100 גרם חמאה צהובה
  • 20 עגבניות שרי אדומות בשלות
  • 3 שיני שום פרוסות
  • 100 מ"ל יין לבן
  • 30 מ"ל פסטיס
  • מלח, פלפל

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הבצק: מאחדים במיקסר את הקמח, שמן הזית והמלח ומוסיפים בהדרגה את הביצים עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 2. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר ל-3 שעות.
  • 3. מכינים את המלית: קוצצים כרישה, גזר ושום ומאדים בסיר עם שמן זית עד לריכוך. מוסיפים את הפסטיס, מאדים ומצמצמים את הכמות ל-1/3.
  • 4. מוסיפים את הגבינה ובשר הסרטנים ומורידים מהלהבה.
  • מערבבים לתערובת אחידה ומתבלים במלח ופלפל. מניחים במקרר לשעה ומעבירים לשק זילוף.
  • 5. מכינים את חמאת העגבניות: במחבת עם מעט חמאה מאדים את העגבניות והשום במשך 10-12 דקות או עד שהעגבניות "צובעות" את החמאה.
  • 6. מוסיפים את היין והפסטיס ומאדים את הנוזלים בכ-2/3.
  • מורידים מהלהבה ומוסיפים בעזרת מטרפה את החמאה עד לקבלת מרקם אחיד.
  • 7. מניחים במקום חמים (לא על הלהבה עד להגשה).
  • 8. מכינים את הרביולי: מרדדים את הבצק במכונת פסטה עד לדרגה 2, קורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ.
  • 9. ממלאים כל עיגול בצק במלית וסוגרים עם עיגול בצק נוסף מוברש בביצה טרופה.
  • 10. בסיר גדול עם הרבה מים רותחים ומלח, מבשלים את הרביולי במשך 3-4 דקות, מסננים ומורידים לצלחת הגשה.
  • 11. מזלפים מעט מחמאת העגבניות על הרביולי ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully