רביולי גבינת עיזים וסרטנים

רביולי איטלקי ומשקה אניס צרפתי נפגשים במחבת למנה קטיפתית של גבינת עיזים ובשר סרטנים, יחד עם עטיפה של רוטב העשוי חמאת עגבניות ופסטיס.

מתכון מאת: עודד אורן, מערכת וואלה!
רביולי גבינת עיזים וסרטנים. דנה מאירזון
רביולי גבינת עיזים וסרטנים

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • לבצק:
  • 1/2 ק"ג קמח פסטה (מסוג 00)
  • 3 חלמונים
  • 3 ביצים
  • 25 מ"ל שמן זית
  • 15 גרם מלח
  • למלית:
  • 1 גזר
  • 200 גרם כרישה (רק החלק הלבן)
  • 1 שן שום
  • 50 גרם גבינת פרומעז
  • 200 גרם בשר סרטנים נקי (1.5 ק"ג ברוטו)
  • 50 מ"ל פסטיס
  • מלח, פלפל, שמן זית
  • לחמאת עגבניות:
  • 100 גרם חמאה צהובה
  • 20 עגבניות שרי אדומות בשלות
  • 3 שיני שום פרוסות
  • 100 מ"ל יין לבן
  • 30 מ"ל פסטיס
  • מלח, פלפל

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הבצק: מאחדים במיקסר את הקמח, שמן הזית והמלח ומוסיפים בהדרגה את הביצים עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 2. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר ל-3 שעות.
  • 3. מכינים את המלית: קוצצים כרישה, גזר ושום ומאדים בסיר עם שמן זית עד לריכוך. מוסיפים את הפסטיס, מאדים ומצמצמים את הכמות ל-1/3.
  • 4. מוסיפים את הגבינה ובשר הסרטנים ומורידים מהלהבה.
  • מערבבים לתערובת אחידה ומתבלים במלח ופלפל. מניחים במקרר לשעה ומעבירים לשק זילוף.
  • 5. מכינים את חמאת העגבניות: במחבת עם מעט חמאה מאדים את העגבניות והשום במשך 10-12 דקות או עד שהעגבניות "צובעות" את החמאה.
  • 6. מוסיפים את היין והפסטיס ומאדים את הנוזלים בכ-2/3.
  • מורידים מהלהבה ומוסיפים בעזרת מטרפה את החמאה עד לקבלת מרקם אחיד.
  • 7. מניחים במקום חמים (לא על הלהבה עד להגשה).
  • 8. מכינים את הרביולי: מרדדים את הבצק במכונת פסטה עד לדרגה 2, קורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ.
  • 9. ממלאים כל עיגול בצק במלית וסוגרים עם עיגול בצק נוסף מוברש בביצה טרופה.
  • 10. בסיר גדול עם הרבה מים רותחים ומלח, מבשלים את הרביולי במשך 3-4 דקות, מסננים ומורידים לצלחת הגשה.
  • 11. מזלפים מעט מחמאת העגבניות על הרביולי ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully