פסטה עם שרימפס בשמנת
מסעדת "אל-בריו" שבנחלת בנימין יודעת דבר אחד או שניים על הכנת פסטה. השף אלון גונן לוקח שרימפסים ובשר של סרטנים, ומכין מהם פסטה בלתי נשכחת, בליווי רוטב שמנת.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חצי קילו פסטה יבשה מבושלת אל דנטה עם הרבה מים למלח
- 200 גר' בשר סרטנים ממים מתוקים.
- 48 שרימפסים נקיים מקליפות וחוט שידרה, 8-לסועד
- 500 מ"ל שמנת מתוקה
- 1 שן שום חתוך
- חצי צרור פטרוזליה קצוצה
- 1 כפית טימין קצוץ טרי
- מעט צ'ילי
- 50 גר' חמאה
אופן ההכנה
- 1. לחמם את החמאה ולאדות מעט את השום. להוסיף את בשר הסרטנים והשמנת. להביא לרתיחה ולהקטין את הלהבה.
- 2. להוסיף את השרימפסים ושאר המרכיבים, לצמצם את הרוטב לחצי.
- 3. לבשל את הפסטה לפי הוראות ולסנן.
- 4. להניח על צלחת הגשה את הפסטה ומעליה את מנת הסרטנים והשרימפס.
- 5. אפשר לפזר על המנה מעט גבינת פרמנג'נו מגורדת ולהגיש.