פפרדלה עם סלמון
מתכון לפסטה פפרדלה עם סלמון בחמאת מרווה של השף אור הרשקוביץ ממסעדת בקפיקו
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 120 גרם סלמון חתוך ל-5 קוביות
- 100 גרם פסטה מסוג פפרדלה
- 100 גרם חמאה
- 2 עלי מרווה
- שן שום פרוסה
- 2 אספרגוס חתוכים למקטעים של 5 ס"מ
- 100 מ"ל ציר דגים
- להגשה
- 15 גרם פרמזן
- חופן עלי מיקרו
אופן ההכנה
- . ממיסים בקסרול 50 גרם חמאה על חום נמוך ומכניסים את הסלמון לחמאה.
- 2. במקביל, מערבבים במחבת ציר דגים, חמאה, מרווה ושום פרוס עד שהכל מתחבר. מתבלים במלח, פלפל שחור ומיץ לימון לפי הטעם ומסירים מהאש
- 3. את הפסטה מבשלים אל דנטה ומסננים. מחברים את הפסטה לרוטב ומתקנים טעמים. אפשר להוסיף ברגע האחרון עוד חמאה ליצירת רוטב קרמי יותר. את קוביות הסלמון צולים במחבת בחמאה עד מידת העשייה הרצויה (מומלץ מדיום - לבשל כדקה בלבד) ומניחים על הפסטה בצלחת. מקשטים בפרמזן ועלים ירוקים.