מתכונים חמים

סלמון בתנור בחמאת כרשה

מחפשים מנה פשוטה להכנה, אלגנטית אך מרשימה? השף הנהדר גולן גורפינקל מכין דג סלמון טרי בתנור, עם חמאת כרשה ביתית, בניחוח עלי מרווה.

מתכון מאת: גולן גורפינקל, מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

סלמון בתנור של מסעדת דלאל

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-6 מנות:
  • 6 נתחי סלמון במשקל 150-200 גרם כל אחד
  • 50 גרם חמאה רכה
  • מלח, פלפל לבן
  • לרוטב:
  • 20 גרם חמאה
  • 1 בצל סגול קצוץ
  • 1/2 כרשה פרוסה דק
  • 6 עלי מרווה קצוצים
  • 3 שיני שום פרוסות
  • 1 גזר קצוץ דק
  • 1/2 כוס יין לבן/מים
  • 1 כוס שמנת מתוקה
  • מלח, פלפל שאטה (לפי הטעם)
  • לקישוט:
  • 6-7 עלי מרווה שלמים, מטוגנים בשמן כ-1/2 דקה
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מניחים את הדגים בתבנית, מורחים עליהם את החמאה ומתבלים במלח ופלפל לבן. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, למשך 20 דקות.
  • 2. ממיסים חמאה ומטגנים את הבצל והכרשה עד הזהבה. מוסיפים את הגזר והשום, ומאדים עוד כדקה. מוסיפים יין לבן ומבשלים 2-3 דקות עד לצמצום.
  • 3. מוסיפים שמנת ועלי מרווה קצוצים, ומבשלים 5-6 דקות עד הסמכה. מוסיפים מלח ופלפל שאטה.
  • 4. מוציאים את הסלמון מהתנור לצלחות, יוצקים מעל את הרוטב, ומקשטים בצ'יפס מרווה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully