וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלמון בתנור בחמאת כרשה

השף הנהדר גולן גורפינקל מכין דג סלמון טרי בתנור, עם חמאת כרשה ביתית, בניחוח עלי מרווה. מנה פשוטה להכנה, אלגנטית ומרשימה

מתכון מאת: גולן גורפינקל, מערכת וואלה

סלמון בתנור של מסעדת דלאל. נמרוד סונדרס
סלמון בתנור של מסעדת דלאל

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות:
  • 6 נתחי סלמון במשקל 150-200 גרם כל אחד
  • 50 גרם חמאה רכה
  • מלח, פלפל לבן
  • לרוטב:
  • 20 גרם חמאה
  • 1 בצל סגול קצוץ
  • 1/2 כרשה פרוסה דק
  • 6 עלי מרווה קצוצים
  • 3 שיני שום פרוסות
  • 1 גזר קצוץ דק
  • 1/2 כוס יין לבן/מים
  • 1 כוס שמנת מתוקה
  • מלח, פלפל שאטה (לפי הטעם)
  • לקישוט:
  • 6-7 עלי מרווה שלמים, מטוגנים בשמן כ-1/2 דקה

אופן ההכנה

  • 1. מניחים את הדגים בתבנית, מורחים עליהם את החמאה ומתבלים במלח ופלפל לבן. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, למשך 20 דקות.
  • 2. ממיסים חמאה ומטגנים את הבצל והכרשה עד הזהבה. מוסיפים את הגזר והשום, ומאדים עוד כדקה. מוסיפים יין לבן ומבשלים 2-3 דקות עד לצמצום.
  • 3. מוסיפים שמנת ועלי מרווה קצוצים, ומבשלים 5-6 דקות עד הסמכה. מוסיפים מלח ופלפל שאטה.
  • 4. מוציאים את הסלמון מהתנור לצלחות, יוצקים מעל את הרוטב, ומקשטים בצ'יפס מרווה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully