סלמון בתנור בחמאת כרשה
השף הנהדר גולן גורפינקל מכין דג סלמון טרי בתנור, עם חמאת כרשה ביתית, בניחוח עלי מרווה. מנה פשוטה להכנה, אלגנטית ומרשימה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 מנות:
- 6 נתחי סלמון במשקל 150-200 גרם כל אחד
- 50 גרם חמאה רכה
- מלח, פלפל לבן
- לרוטב:
- 20 גרם חמאה
- 1 בצל סגול קצוץ
- 1/2 כרשה פרוסה דק
- 6 עלי מרווה קצוצים
- 3 שיני שום פרוסות
- 1 גזר קצוץ דק
- 1/2 כוס יין לבן/מים
- 1 כוס שמנת מתוקה
- מלח, פלפל שאטה (לפי הטעם)
- לקישוט:
- 6-7 עלי מרווה שלמים, מטוגנים בשמן כ-1/2 דקה
אופן ההכנה
- 1. מניחים את הדגים בתבנית, מורחים עליהם את החמאה ומתבלים במלח ופלפל לבן. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, למשך 20 דקות.
- 2. ממיסים חמאה ומטגנים את הבצל והכרשה עד הזהבה. מוסיפים את הגזר והשום, ומאדים עוד כדקה. מוסיפים יין לבן ומבשלים 2-3 דקות עד לצמצום.
- 3. מוסיפים שמנת ועלי מרווה קצוצים, ומבשלים 5-6 דקות עד הסמכה. מוסיפים מלח ופלפל שאטה.
- 4. מוציאים את הסלמון מהתנור לצלחות, יוצקים מעל את הרוטב, ומקשטים בצ'יפס מרווה.