טטאקי סלמון עם סלסה טוסקנית
מנה מיוחדת, אלגנטית ועדינה במיוחד. רימה אוליברה, השפית הנפלאה והמקורית, מגישה לכם מנה יפנית עם טוויסט איטלקי שעושה את כל ההבדל.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4-6 מנות:
- 400 גרם פילה סלמון, נקי מעור ועצמות
- רוטב:
- 2 ביצים, מורתחות ל 6 דקות, קלופות וקצוצות דק מאוד
- 2 כפות צלפים קטנטנים
- מיץ מ 1-2 לימונים גדולים + גרידת הקליפה
- 4 בצלי שאלוט, קצוצים דק
- 3 פילטים של אנשובי, קצוצים דק
- 1/4 כוס שמן זית איכותי
- מלח, פלפל טחון טרי
- 1/3 צרור פטרוזיליה, עלים בלבד, קצוצים דק
- 1 צ'ילי ירוק, מנוקה מזרעים וקצוץ דק
אופן ההכנה
- 1. מכינים את הסלמון: מחממים מחבת על אש מקסימלית. צורבים 10 שניות על כל צד, מקררים, ואז פורסים ל-4 נתחים אחידים.
- 2. מכינים את הרוטב: מערבבים את כל חומרי הרוטב, מלבד הפטרוזיליה.
- 3. מסדרים את פרוסות הסלמון על צלחת גדולה, יוצקים מעליהן את סלסת הצלפים. מפזרים מעל את הפטרוזיליה הקצוצה.