ברבוניה בצלפים בניחוח לימונים
ברבוניות מטוגנות הן מאכל מושלם כשיושבים על החוף עם כוס בירה קרה. רוטב הצלפים ובעיקר הלימונים מעניקים להן את הרעננות והעקצוץ המושלם.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חצי קילו פילה ברבוניות
- 1 כוס קמח
- עשבי תיבול ( תימין, רוזמרין)
- רבע כפית תבלין צ'ילי חריף (לא חובה)
- לרוטב:
- צנצנת צלפים קטנה (כחצי כוס)
- רבע כוס שמן זית
- כוס פטרוזיליה
- לימון שלם עם הקליפה
- 2 שיני שום
- מלח, פלפל שחור
- ניתן להוסיף חצי צנצנת אנשובי (כשלושה דגי אנשובי)
אופן ההכנה
- 1. מחממים מחבת עם שמן, מתבלים את הקמח עם מלח ופלפל ומקמחים את הברבוניות בתערובת הקמח.
- 2. מכניסים לשמן חם עד שהן מזהיבות.
- 3. את כל חומרי הרוטב טוחנים במעבד מזון ומגישים לצד הברבוניות המטוגנות.