פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      שישברק במילוי דג

      אבי ביטון מגיע למסעדת איטליאנו דה לה קוסטה של חמודי עוקלה ומחלץ ממנו מתכון לשישברק חגיגי

      2 מדרגים / 3.52 כוכבים

      בבושקה הפקות

      מצרכים

      • כמות: עבור 6 סועדים
      • לבצק:
      • 500 גרם קמח פסטה
      • 5 חלמונים
      • 1 כף שמן זית
      • 2 כפות חלב
      • קורט מלח
      • למילוי הדג:
      • 5 בצלי שאלוט קצוצים דק
      • שמן זית
      • 400 גרם פילה דג ללא העור קצוץ כמו טרטר (כל דג ים לבן)
      • 1 צ'ילי חריף קצוץ דק
      • 10 מעלי נענע קצוצים
      • מעט פטרוזיליה קצוצה
      • 1 כף צנוברים קלויים
      • גרידה מקליפת חצי לימון
      • מעט אבקת לימון פרסי (מגררים את הלימון המיובש מעט עם פומפיה)
      • מעט כמון
      • מעט סומק
      • מלח ופלפל שחור גרוס
      • ביצה עם מעט מים, להברשה
      • לרוטב:
      • 500 מ"ל יוגורט עיזים (לשתייה)
      • 250 יוגורט כבשים
      • 1 כוס ציר ירקות (ירקות כמו גזר, כרישה ובצל מבושלים במים)
      • 4 חוטי זעפרן (רשות) מושרים בציר הירקות
      • מעט כמון
      • מעט בהרט
      • מעט אגוז מוסקט
      • מעט לימון פרסי מגורר בפומפייה
      • מלח ופלפל שחור
      • להגשה:
      • על נענע טריים
      • צנוברים קלויים
      • מעט סומק
      • שמן זית לזילוף

      אופן ההכנה

      • 1. הכנת בצק הפסטה: שמים את מרכיבי הבצק במעבד מזון ומפעילים בפולסים עד לקבלת בצק אחיד. מוצאים אותו, עוטפים בניילון נצמד, משטחים מעט ונותנים לו לנוח במקרר לפחות חצי שעה.
      • 2. הכנת המלית: מטגנים את הבצלים במחבת עם שמן זית על אש נמוכה עד להשחמה יפה, כ-10 דקות בערך.
      • 3. מסירים את הבצלים השחומים מהאש, מערבבים בקערה עם כל שאר חומרי המילוי ומניחים לחצי שעה במקרר לאיחוד טעמים. טועמים ומתקנים תיבול, לפי הצורך.
      • 4. מקמחים את משטח עבודה ומרדדים את בצק הפסטה בעזרת מכונת פסטה או מערוך לעלה דק בעובי 0.5 ס"מ.
      • 5. קורצים בבצק עיגולים בקוטר 10 ס"מ (אפשר בכל גודל)ומברישים אותם בביצה טרופה עם מעט מים (כדי להקל עם הידוק וסגירה). מניחים כפית מהתערבות במרכז כל אחד, סוגרים לחצי עיגול ומצמידים תוך הוצאת אוויר, את הקצוות סוגרים זה על גבי זה (ראה סרטון).
      • 6. מניחים את כל הכיסונים הממולאים על מגש או תבנית מרופדים נייר אפיה ומקומחים. בשלב זה ניתן לכסות בניילון נצמד ולשמור במקרר 24 שעות או להמשיך לבישול ולרוטב.
      • 7. הכנת רוטב היוגורט: יוצקים את שני סוגי היוגורט, הציר והתבלינים לסיר ומצמצמים על אש קטנה תוך ערבוב מתמיד, אסור להגיע לרתיחה, אחרת היוגורט יתפרק.
      • 8. במקביל מרתיחים סיר עם מים ומעט מלח, מבשלים בהם את הכיסונים כ-3 דקות וישר מעבירים לתוך רוטב היוגורט החם.
      • 9. ממשיכים לבשל יחד עוד כמה דקות ומגישים עם צנוברים, סומאק, שמן זית, ועלי נענע טריים.

      עוד מתכוני דגים ומאכלי ים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -