- 1. הכנת בצק הפסטה: שמים את מרכיבי הבצק במעבד מזון ומפעילים בפולסים עד לקבלת בצק אחיד. מוצאים אותו, עוטפים בניילון נצמד, משטחים מעט ונותנים לו לנוח במקרר לפחות חצי שעה.
- 2. הכנת המלית: מטגנים את הבצלים במחבת עם שמן זית על אש נמוכה עד להשחמה יפה, כ-10 דקות בערך.
- 3. מסירים את הבצלים השחומים מהאש, מערבבים בקערה עם כל שאר חומרי המילוי ומניחים לחצי שעה במקרר לאיחוד טעמים. טועמים ומתקנים תיבול, לפי הצורך.
- 4. מקמחים את משטח עבודה ומרדדים את בצק הפסטה בעזרת מכונת פסטה או מערוך לעלה דק בעובי 0.5 ס"מ.
- 5. קורצים בבצק עיגולים בקוטר 10 ס"מ (אפשר בכל גודל)ומברישים אותם בביצה טרופה עם מעט מים (כדי להקל עם הידוק וסגירה). מניחים כפית מהתערבות במרכז כל אחד, סוגרים לחצי עיגול ומצמידים תוך הוצאת אוויר, את הקצוות סוגרים זה על גבי זה (ראה סרטון).
- 6. מניחים את כל הכיסונים הממולאים על מגש או תבנית מרופדים נייר אפיה ומקומחים. בשלב זה ניתן לכסות בניילון נצמד ולשמור במקרר 24 שעות או להמשיך לבישול ולרוטב.
- 7. הכנת רוטב היוגורט: יוצקים את שני סוגי היוגורט, הציר והתבלינים לסיר ומצמצמים על אש קטנה תוך ערבוב מתמיד, אסור להגיע לרתיחה, אחרת היוגורט יתפרק.
- 8. במקביל מרתיחים סיר עם מים ומעט מלח, מבשלים בהם את הכיסונים כ-3 דקות וישר מעבירים לתוך רוטב היוגורט החם.
- 9. ממשיכים לבשל יחד עוד כמה דקות ומגישים עם צנוברים, סומאק, שמן זית, ועלי נענע טריים.