מתכונים חמים

ברוסקטה עם אנשובי טרי

היופי באיטליה הוא הפשטות באוכל, ובאברוצו, אזור בדרום, יודעים זאת היטב: הברוסקטה המקומית שם נושאת עליה בעיקר אנשובי שהושרה ביין לבן וחומץ.

מתכון מאת: מערכת וואלה!
  • קל להכנה

מנות אנשובי (צילום: italias sweet italia, FABRIZIO LUCCI)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • 8 אנשובי טריים
  • 1 כוס של יין לבן
  • 1 כוס של חומץ בן יין
  • לברוסקטה:
  • שמן זית כתית מעולה
  • עגבניות שרי
  • 1 לימון
  • לחם קלוי
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מנקים את האנשובי: קוטמים את ראש הדג, פותחים בעדינות את הגוף ושולפים את עמוד השדרה.
  • 2. שוטפים את האנשובי היטב במים ומניחים בקופסה/תבנית גדולה עם העור כלפי מטה.
  • 3. מכסים את האנשובי ביין וחומץ, וסוחטים מיץ מהלימון. חותכים את הלימון לפלחים ומניחים בתוך המשרה. דואגים שכל הדגים יצופו במשרה.
  • 4. מניחים לאנשובי להיכבש כשעתיים בטמפרטורת החדר עד שהוא לבן לחלוטין.
  • 5. מוציאים את האנשובי ומנגבים בעדינות עם מגבת נקייה.
  • 6. מגישים על לחם קלוי עם מעט שמן זית. מומלץ להוסיף גם עגבניות טריות.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully