ברוסקטה עם אנשובי טרי
היופי באיטליה הוא הפשטות באוכל, ובאברוצו, אזור בדרום, יודעים זאת היטב: הברוסקטה המקומית שם נושאת עליה בעיקר אנשובי שהושרה ביין לבן וחומץ.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 8 אנשובי טריים
- 1 כוס של יין לבן
- 1 כוס של חומץ בן יין
- לברוסקטה:
- שמן זית כתית מעולה
- עגבניות שרי
- 1 לימון
- לחם קלוי
אופן ההכנה
- 1. מנקים את האנשובי: קוטמים את ראש הדג, פותחים בעדינות את הגוף ושולפים את עמוד השדרה.
- 2. שוטפים את האנשובי היטב במים ומניחים בקופסה/תבנית גדולה עם העור כלפי מטה.
- 3. מכסים את האנשובי ביין וחומץ, וסוחטים מיץ מהלימון. חותכים את הלימון לפלחים ומניחים בתוך המשרה. דואגים שכל הדגים יצופו במשרה.
- 4. מניחים לאנשובי להיכבש כשעתיים בטמפרטורת החדר עד שהוא לבן לחלוטין.
- 5. מוציאים את האנשובי ומנגבים בעדינות עם מגבת נקייה.
- 6. מגישים על לחם קלוי עם מעט שמן זית. מומלץ להוסיף גם עגבניות טריות.