וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לינגוויני עם אנשובי וזיתים

האנשובי נמס לתוך הרוטב ומשמש מעין תבלין מעשיר ומחזק טעם, שמעלה בכמה דרגות את ההנאה מהפסטה.

מתכון מאת: דורעם גונט, מערכת וואלה

טאפס אנשובי. ShutterStock
טאפס אנשובי

מצרכים למתכון

  • 500 גרם לינגוויני (או ספגטי)
  • 4 כפות שמן זית + שמן זית לזילוף מעל הצלחת
  • פלפל ירוק חריף, חתוך לטבעות דקות
  • 50 גרם (קופסת שימורים קטנה) פילה אנשובי אמיתי בשמן
  • 2 פלפלים אדומים, חתוכים לקוביות
  • 3 עגבניות גדולות בשלות, חלוטות, קלופות וחתוכות לקוביות
  • כף סוכר
  • 3 כפות זיתים קצוצים
  • פלפל שחור טחון טרי
  • 10 עלי בזיליקום טריים, קרועים ביד
  • גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה

  • 1. במחבת רחבה בעלת שוליים גבוהים מחממים את שמן הזית ומטגנים בו את הפלפל החריף כדקה.
  • 2. מוסיפים את קוביות הפלפל האדום ומטגנים כמה דקות, עד שהפלפל מתרכך. מוסיפים את האנשובי עם השמן שבו הוא שורה, וכן את העגבניות והסוכר.
  • 3. מטגנים-מערבבים כך כמה דקות, תוך כדי מעיכה קלה של הירקות במזלג או בכף. מוסיפים למחבת את הזיתים והפלפל השחור ומערבבים.
  • 4. בינתיים מבשלים את הלינגוויני אל דנטה. מסננים ומעבירים מיד אל המחבת עם הרוטב הרותח, בתוספת כמה כפות ממי הבישול של הפסטה ועלי הבזיליקום.
  • 5. מערבבים את הלינגוויני ברוטב מעל להבה בינונית כדקה או שתיים, עד שהפסטה סופגת את הנוזלים שברוטב.
  • 6. מעבירים לצלחות, מזלפים בנדיבות שמן זית ופרמזן ומגישים מיד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully