- 1. במחבת רחבה בעלת שוליים גבוהים מחממים את שמן הזית ומטגנים בו את הפלפל החריף כדקה.
-
- 2. מוסיפים את קוביות הפלפל האדום ומטגנים כמה דקות, עד שהפלפל מתרכך. מוסיפים את האנשובי עם השמן שבו הוא שורה, וכן את העגבניות והסוכר.
-
- 3. מטגנים-מערבבים כך כמה דקות, תוך כדי מעיכה קלה של הירקות במזלג או בכף. מוסיפים למחבת את הזיתים והפלפל השחור ומערבבים.
-
- 4. בינתיים מבשלים את הלינגוויני אל דנטה. מסננים ומעבירים מיד אל המחבת עם הרוטב הרותח, בתוספת כמה כפות ממי הבישול של הפסטה ועלי הבזיליקום.
-
- 5. מערבבים את הלינגוויני ברוטב מעל להבה בינונית כדקה או שתיים, עד שהפסטה סופגת את הנוזלים שברוטב.
-
- 6. מעבירים לצלחות, מזלפים בנדיבות שמן זית ופרמזן ומגישים מיד.