- 1. במחבת רחבה בעלת שוליים גבוהים מחממים את שמן הזית ומטגנים בו את הפלפל החריף כדקה.
 -  
 - 2. מוסיפים את קוביות הפלפל האדום ומטגנים כמה דקות, עד שהפלפל מתרכך. מוסיפים את האנשובי עם השמן שבו הוא שורה, וכן את העגבניות והסוכר. 
 - 
 - 3. מטגנים-מערבבים כך כמה דקות, תוך כדי מעיכה קלה של הירקות במזלג או בכף. מוסיפים למחבת את הזיתים והפלפל השחור ומערבבים. 
 - 
 - 4. בינתיים מבשלים את הלינגוויני אל דנטה. מסננים ומעבירים מיד אל המחבת עם הרוטב הרותח, בתוספת כמה כפות ממי הבישול של הפסטה ועלי הבזיליקום.
 - 
 - 5.  מערבבים את הלינגוויני ברוטב מעל להבה בינונית כדקה או שתיים, עד שהפסטה סופגת את הנוזלים שברוטב. 
 - 
 - 6. מעבירים לצלחות, מזלפים בנדיבות שמן זית ופרמזן ומגישים מיד.