פאן קון טומט עם אנשובי ספרדי
פאן קון טומט היא מנת טפאס מסורתית ספרדית, העשויה מלחם ג'בטה קלוי, כשעליו מניחים עגבנייה טרייה ובשלה, ומקנחים באנשובי ספרדי איכותי.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-8 מנות:
- ג'בטה או בגט לבן
- 2 עגבניות בשלות
- שן שום
- 4 כפות שמן זית
- חופן קטן של עלי אורגנו
- כפית פלפל ירוק חריף קצוץ ללא זרעים
- חבילת אנשובי משומר איכותי (עדיף של חברת אורטיז, ניתן למצוא במעדניות מובחרות)
- חופן עלי בזיליקום
אופן ההכנה
- 1. חוצים את הלחם, מברישים בשמן זית וקולים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות כ-7 דקות בערך עד שהלחם פריך וזהוב.
- 2. משפשפים את הלחם בשום, חותכים את העגבנייה לחצי ומוחצים אותה על הלחם הקלוי, מפזרים פלפל חריף, עלי בזיליקום ואורגנו.
- 3. מניחים את האנשובי על הלחם, בוזקים שמן זית וחותכים לאצבעות לפי צורת האנשובי.