פאן קון טומט עם אנשובי ספרדי

פאן קון טומט היא מנת טפאס מסורתית ספרדית, העשויה מלחם ג'בטה קלוי, כשעליו מניחים עגבנייה טרייה ובשלה, ומקנחים באנשובי ספרדי איכותי.

מתכון מאת: מערכת וואלה!
מנות לסוכות בברנז'ה. נמרוד סונדרס
מנות לסוכות בברנז'ה

מצרכים

  • ל-8 מנות:
  • ג'בטה או בגט לבן
  • 2 עגבניות בשלות
  • שן שום
  • 4 כפות שמן זית
  • חופן קטן של עלי אורגנו
  • כפית פלפל ירוק חריף קצוץ ללא זרעים
  • חבילת אנשובי משומר איכותי (עדיף של חברת אורטיז, ניתן למצוא במעדניות מובחרות)
  • חופן עלי בזיליקום

אופן ההכנה

  • 1. חוצים את הלחם, מברישים בשמן זית וקולים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות כ-7 דקות בערך עד שהלחם פריך וזהוב.
  • 2. משפשפים את הלחם בשום, חותכים את העגבנייה לחצי ומוחצים אותה על הלחם הקלוי, מפזרים פלפל חריף, עלי בזיליקום ואורגנו.
  • 3. מניחים את האנשובי על הלחם, בוזקים שמן זית וחותכים לאצבעות לפי צורת האנשובי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully