מתכונים חמים

פאן קון טומט עם אנשובי ספרדי

פאן קון טומט היא מנת טפאס מסורתית ספרדית, העשויה מלחם ג'בטה קלוי, כשעליו מניחים עגבנייה טרייה ובשלה, ומקנחים באנשובי ספרדי איכותי.

מתכון מאת: מערכת וואלה!
  • 10 דקות סה"כ

  • קל להכנה

מנות לסוכות בברנז'ה (צילום: נמרוד סונדרס)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-8 מנות:
  • ג'בטה או בגט לבן
  • 2 עגבניות בשלות
  • שן שום
  • 4 כפות שמן זית
  • חופן קטן של עלי אורגנו
  • כפית פלפל ירוק חריף קצוץ ללא זרעים
  • חבילת אנשובי משומר איכותי (עדיף של חברת אורטיז, ניתן למצוא במעדניות מובחרות)
  • חופן עלי בזיליקום
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. חוצים את הלחם, מברישים בשמן זית וקולים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות כ-7 דקות בערך עד שהלחם פריך וזהוב.
  • 2. משפשפים את הלחם בשום, חותכים את העגבנייה לחצי ומוחצים אותה על הלחם הקלוי, מפזרים פלפל חריף, עלי בזיליקום ואורגנו.
  • 3. מניחים את האנשובי על הלחם, בוזקים שמן זית וחותכים לאצבעות לפי צורת האנשובי.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully