גראטן אלג'יראי של יוסף דנן
גראטן גבינות מיוחד בסגנון צרפתי-אלג'יראי, שיגרום גם לילדים לאכול דגים
גראטן דגים (צילום: יח"צ, אלון מסיקה)
מחשבון המרות
- עבור 6-8 קעריות עמידות לחום או תבנית פיירקס
- 1 ק"ג דג בקלה (קוד) נקי (פילה או שלם ללא הראש, אפשר גם קפוא)
- 1 חבילה שמנת מתוקה
- מלח ופלפל
- חופן גבינה קשה מגוררת (צהובה/ פרמזן/ מוצרלה/פקורינו וכו)
- לרוטב:
- 2 כף קמח
- 1 כף חמאה
- 1 כוס חלב
- מלח
- פלפל
- אגוז מוסקט
- 1. מאדים את הדגים: אם מדובר בדגים קפואים שמים בסיר עם מכסה על אש נמוכה כ-8-10 דקות או עד שבשר הדג רך, עסיסי ומוכן. אם מדובר בדגים חיים מוסיפים מעט מים לסיר או יין לבן ומבשלים סגור 5-8 דקות. מצננים.
- 2. הרוטב: בסיר קטן ממיסים חמאה, מוסיפים קמח ומערבבים עד שהחמאה נספגת בו. מוסיפים את החלב ומערבבים היטב עד שמתקבל רוטב סמיך. מסירים מהאש ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
- 3. אחרי שהדגים התקררו מעט, מפרקים אותם לנתחים קטנים בעזרת הידיים ומערבבים בקערה יחד עם השמנת המתוקה והגבינה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
- 4. מסדרים את הדג בקעריות אישיות חסינות לחום או בתבנית פיירקס ומוזגים מעל כל קערית 1-2 כפות מהרוטב.
- 5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שמתקבל מעטה מוקרם ומעט שחום מלמעלה.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה