פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      גראטן אלג'יראי של יוסף דנן

      גראטן גבינות מיוחד בסגנון צרפתי-אלג'יראי, שיגרום גם לילדים לאכול דגים

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      גראטן דגים (יח
      גראטן דגים (יח"צ , אלון מסיקה)

      מצרכים

      • עבור 6-8 קעריות עמידות לחום או תבנית פיירקס
      • 1 ק"ג דג בקלה (קוד) נקי (פילה או שלם ללא הראש, אפשר גם קפוא)
      • 1 חבילה שמנת מתוקה
      • מלח ופלפל
      • חופן גבינה קשה מגוררת (צהובה/ פרמזן/ מוצרלה/פקורינו וכו)
      • לרוטב:
      • 2 כף קמח
      • 1 כף חמאה
      • 1 כוס חלב
      • מלח
      • פלפל
      • אגוז מוסקט

      אופן ההכנה

      • 1. מאדים את הדגים: אם מדובר בדגים קפואים שמים בסיר עם מכסה על אש נמוכה כ-8-10 דקות או עד שבשר הדג רך, עסיסי ומוכן. אם מדובר בדגים חיים מוסיפים מעט מים לסיר או יין לבן ומבשלים סגור 5-8 דקות. מצננים.
      • 2. הרוטב: בסיר קטן ממיסים חמאה, מוסיפים קמח ומערבבים עד שהחמאה נספגת בו. מוסיפים את החלב ומערבבים היטב עד שמתקבל רוטב סמיך. מסירים מהאש ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
      • 3. אחרי שהדגים התקררו מעט, מפרקים אותם לנתחים קטנים בעזרת הידיים ומערבבים בקערה יחד עם השמנת המתוקה והגבינה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
      • 4. מסדרים את הדג בקעריות אישיות חסינות לחום או בתבנית פיירקס ומוזגים מעל כל קערית 1-2 כפות מהרוטב.
      • 5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שמתקבל מעטה מוקרם ומעט שחום מלמעלה.

      עוד מתכוני דגים ומאכלי ים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -