וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

גראטן אלג'יראי של יוסף דנן

גראטן גבינות מיוחד בסגנון צרפתי-אלג'יראי, שיגרום גם לילדים לאכול דגים

מתכון מאת: רונית אבידן-שיינפלד, עץ הזית

גראטן דגים. אלון מסיקה,
גראטן דגים/אלון מסיקה

מצרכים למתכון

  • עבור 6-8 קעריות עמידות לחום או תבנית פיירקס
  • 1 ק"ג דג בקלה (קוד) נקי (פילה או שלם ללא הראש, אפשר גם קפוא)
  • 1 חבילה שמנת מתוקה
  • מלח ופלפל
  • חופן גבינה קשה מגוררת (צהובה/ פרמזן/ מוצרלה/פקורינו וכו)
  • לרוטב:
  • 2 כף קמח
  • 1 כף חמאה
  • 1 כוס חלב
  • מלח
  • פלפל
  • אגוז מוסקט

אופן ההכנה

  • 1. מאדים את הדגים: אם מדובר בדגים קפואים שמים בסיר עם מכסה על אש נמוכה כ-8-10 דקות או עד שבשר הדג רך, עסיסי ומוכן. אם מדובר בדגים חיים מוסיפים מעט מים לסיר או יין לבן ומבשלים סגור 5-8 דקות. מצננים.
  • 2. הרוטב: בסיר קטן ממיסים חמאה, מוסיפים קמח ומערבבים עד שהחמאה נספגת בו. מוסיפים את החלב ומערבבים היטב עד שמתקבל רוטב סמיך. מסירים מהאש ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
  • 3. אחרי שהדגים התקררו מעט, מפרקים אותם לנתחים קטנים בעזרת הידיים ומערבבים בקערה יחד עם השמנת המתוקה והגבינה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  • 4. מסדרים את הדג בקעריות אישיות חסינות לחום או בתבנית פיירקס ומוזגים מעל כל קערית 1-2 כפות מהרוטב.
  • 5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שמתקבל מעטה מוקרם ומעט שחום מלמעלה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully