בצק פילו במילוי סלמון

חברת "ליימן שליסל" (שמן PAM) עם מתכון לעטיף העשוי בצק פילו, וממולא בסלמון ותרד טרי. מנה ראשונה נהדרת, מושלמת עבור ארוחת ערב חגיגית.

מתכון מאת: השף צ'רלי פדידה, מערכת וואלה!

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • 4 מנות פילה סלמון במשקל 180 ג' כל אחד ללא עור
  • 200 גרם תרד טרי
  • 1/2 בצל סגול חתוך רצועות
  • 2 שיני שום כתושות
  • 6 עלי פילו בגודל 40 על 30 ס"מ
  • תרסיס שמן חמאה של PAM
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

  • 1. מרססים את הדגים בתרסיס שמן חמאה של PAM ממליחים ומפלפלים.
  • 2. מחממים מחבת טפלון וצורבים את הדגים על המחבת עד להזהבה, מוציאים ומניחים בצד.
  • 3. מצפים מחבת בקוטר 25 ס"מ בתרסיס שמן חמאה של PAM ומחממים מעט על להבה גבוהה.
  • 4. מוסיפים בצל ושום ומשחימים מעט, מוסיפים את התרד וממשיכים להקפיץ עד שהתרד הופך ירוק מזוגג. מניחים על מסננת כדי שהנוזלים יתנקזו.
  • 5. מניחים על שולחן יבש עלי פילו. מרססים בשמן חמאה של PAM ועליו מניחים עוד עלה פילו נוסף. ממשיכים כך עד שמתקבלות 3 שכבות עלי פילו מרוססות המספיקות ל-2 מנות.
  • 6. חותכים את הבצק באמצע לרוחבו ומניחים 2 מנות דגים אחת לצד השניה, מעליהן מניחים את מלית התרד. עוטפים בעדינות את הדג והתרד בבצק (שהבצק לא יקרע) ומרססים את התבנית בשמן כדי שהבצק לא ידבק.
  • 7. משלימים את שני הדגים הנותרים.
  • 8. מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות למשך 15 דקות או עד שהבצק הופך זהוב פריך ומגישים.
  • שווארמה עוף בטורטיה אפויה

  • ירקות מושחמים ומוקרמים עם גבינה פטה

  • סלט פטוש על מצע פיתה מתובלת בזעתר ושמן זית

  • פילה מוסר במעטפת עשבי תיבול אפוי בתנור

  • סלט דלורית ופלמידה מעושנת

  • דניס ממולא פלפלים

  • עלי גפן במילוי קונפי דג

  • צ'ימיצ'נגה אפויה עם דגים/פירות ים

  • קציצת סלמון בקרואסון

  • פריקסה טוניסאי

  • איילת ים במעטפת עלי פילו

  • אצבעות פילה לוקוס ממולאות

  • מולים ממולאים בסגנון אברוצו

  • סרדינים כבושים

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully