וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בצק פילו במילוי סלמון

חברת "ליימן שליסל" (שמן PAM) עם מתכון לעטיף העשוי בצק פילו, וממולא בסלמון ותרד טרי. מנה ראשונה נהדרת, מושלמת עבור ארוחת ערב חגיגית.

מתכון מאת: השף צ'רלי פדידה, מערכת וואלה!

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 4 מנות פילה סלמון במשקל 180 ג' כל אחד ללא עור
  • 200 גרם תרד טרי
  • 1/2 בצל סגול חתוך רצועות
  • 2 שיני שום כתושות
  • 6 עלי פילו בגודל 40 על 30 ס"מ
  • תרסיס שמן חמאה של PAM
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

  • 1. מרססים את הדגים בתרסיס שמן חמאה של PAM ממליחים ומפלפלים.
  • 2. מחממים מחבת טפלון וצורבים את הדגים על המחבת עד להזהבה, מוציאים ומניחים בצד.
  • 3. מצפים מחבת בקוטר 25 ס"מ בתרסיס שמן חמאה של PAM ומחממים מעט על להבה גבוהה.
  • 4. מוסיפים בצל ושום ומשחימים מעט, מוסיפים את התרד וממשיכים להקפיץ עד שהתרד הופך ירוק מזוגג. מניחים על מסננת כדי שהנוזלים יתנקזו.
  • 5. מניחים על שולחן יבש עלי פילו. מרססים בשמן חמאה של PAM ועליו מניחים עוד עלה פילו נוסף. ממשיכים כך עד שמתקבלות 3 שכבות עלי פילו מרוססות המספיקות ל-2 מנות.
  • 6. חותכים את הבצק באמצע לרוחבו ומניחים 2 מנות דגים אחת לצד השניה, מעליהן מניחים את מלית התרד. עוטפים בעדינות את הדג והתרד בבצק (שהבצק לא יקרע) ומרססים את התבנית בשמן כדי שהבצק לא ידבק.
  • 7. משלימים את שני הדגים הנותרים.
  • 8. מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות למשך 15 דקות או עד שהבצק הופך זהוב פריך ומגישים.
  • שווארמה עוף בטורטיה אפויה

  • ירקות מושחמים ומוקרמים עם גבינה פטה

  • סלט פטוש על מצע פיתה מתובלת בזעתר ושמן זית

  • פילה מוסר במעטפת עשבי תיבול אפוי בתנור

  • פלפל חריף ממולא דג

  • עלי גפן במילוי קונפי דג

  • פלמידה בקונכיות בצק עלים

  • פריקסה טוניסאי

  • קונוס סושי ממולא

  • פילה קוד לבן אלה קרטושיו

  • מולים ממולאים בסגנון אברוצו

  • קציצת סלמון בקרואסון

  • אצבעות פילה לוקוס ממולאות

  • פסטה סרדינים

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully