בצק פילו במילוי סלמון
חברת "ליימן שליסל" (שמן PAM) עם מתכון לעטיף העשוי בצק פילו, וממולא בסלמון ותרד טרי. מנה ראשונה נהדרת, מושלמת עבור ארוחת ערב חגיגית.
מחשבון המרות
- ל-4 מנות:
- 4 מנות פילה סלמון במשקל 180 ג' כל אחד ללא עור
- 200 גרם תרד טרי
- 1/2 בצל סגול חתוך רצועות
- 2 שיני שום כתושות
- 6 עלי פילו בגודל 40 על 30 ס"מ
- תרסיס שמן חמאה של PAM
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1. מרססים את הדגים בתרסיס שמן חמאה של PAM ממליחים ומפלפלים.
- 2. מחממים מחבת טפלון וצורבים את הדגים על המחבת עד להזהבה, מוציאים ומניחים בצד.
- 3. מצפים מחבת בקוטר 25 ס"מ בתרסיס שמן חמאה של PAM ומחממים מעט על להבה גבוהה.
- 4. מוסיפים בצל ושום ומשחימים מעט, מוסיפים את התרד וממשיכים להקפיץ עד שהתרד הופך ירוק מזוגג. מניחים על מסננת כדי שהנוזלים יתנקזו.
- 5. מניחים על שולחן יבש עלי פילו. מרססים בשמן חמאה של PAM ועליו מניחים עוד עלה פילו נוסף. ממשיכים כך עד שמתקבלות 3 שכבות עלי פילו מרוססות המספיקות ל-2 מנות.
- 6. חותכים את הבצק באמצע לרוחבו ומניחים 2 מנות דגים אחת לצד השניה, מעליהן מניחים את מלית התרד. עוטפים בעדינות את הדג והתרד בבצק (שהבצק לא יקרע) ומרססים את התבנית בשמן כדי שהבצק לא ידבק.
- 7. משלימים את שני הדגים הנותרים.
- 8. מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות למשך 15 דקות או עד שהבצק הופך זהוב פריך ומגישים.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה