מתכונים חמים

בצק פילו במילוי סלמון

חברת "ליימן שליסל" (שמן PAM) עם מתכון לעטיף העשוי בצק פילו, וממולא בסלמון ותרד טרי. מנה ראשונה נהדרת, מושלמת עבור ארוחת ערב חגיגית.

מתכון מאת: השף צ'רלי פדידה, מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • 4 מנות פילה סלמון במשקל 180 ג' כל אחד ללא עור
  • 200 גרם תרד טרי
  • 1/2 בצל סגול חתוך רצועות
  • 2 שיני שום כתושות
  • 6 עלי פילו בגודל 40 על 30 ס"מ
  • תרסיס שמן חמאה של PAM
  • מלח ופלפל לפי הטעם
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מרססים את הדגים בתרסיס שמן חמאה של PAM ממליחים ומפלפלים.
  • 2. מחממים מחבת טפלון וצורבים את הדגים על המחבת עד להזהבה, מוציאים ומניחים בצד.
  • 3. מצפים מחבת בקוטר 25 ס"מ בתרסיס שמן חמאה של PAM ומחממים מעט על להבה גבוהה.
  • 4. מוסיפים בצל ושום ומשחימים מעט, מוסיפים את התרד וממשיכים להקפיץ עד שהתרד הופך ירוק מזוגג. מניחים על מסננת כדי שהנוזלים יתנקזו.
  • 5. מניחים על שולחן יבש עלי פילו. מרססים בשמן חמאה של PAM ועליו מניחים עוד עלה פילו נוסף. ממשיכים כך עד שמתקבלות 3 שכבות עלי פילו מרוססות המספיקות ל-2 מנות.
  • 6. חותכים את הבצק באמצע לרוחבו ומניחים 2 מנות דגים אחת לצד השניה, מעליהן מניחים את מלית התרד. עוטפים בעדינות את הדג והתרד בבצק (שהבצק לא יקרע) ומרססים את התבנית בשמן כדי שהבצק לא ידבק.
  • 7. משלימים את שני הדגים הנותרים.
  • 8. מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות למשך 15 דקות או עד שהבצק הופך זהוב פריך ומגישים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully