קונוס סושי ממולא
השף תומר בירן ממסעדת "ריו" מגיש מנה יפנית אלגנטית ומסקרנת שלא רואים כל יום: קונוס סושי העשוי מקמח עם ג'ינג'ר, משחת מיסו ושמן שומשום.
קונוס סושי במסעדת ריו (צילום: אילן נחום)
מחשבון המרות
- 1/2 כוס מחמאה
- 1 כוס סירופ תירס
- 1/8 כוס משחת מיסו
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל
- 1 כף שמן שומשום
- 1/2 כוס קמח רגיל
- 1 כף אבקת ג'ינג'ר
- זרעי שומשום שחור
- 1. מחממים תנור לחום של 160 מעלות. במחבת מחממים מחמאה עם סירופ תירס מבלי להגיע לרתיחה ומסירים מהאש.
- 2. מקציפים מיסו ושמן שומשום. תוך כדי ערבוב מנפים לתוך התערובת קמח ומוסיפים אבקת ג'ינג'ר וזרעי שומשום.
- 3. מעבירים לבתבנית סיליקון במרווחים של כף אחת. אופים במשך עשר דקות.
- 4. הופכים ואופים מהצד השני 10 דקות נוספות.
- 5. מוציאים מהתנור ומעצבים לצורת קונוס. ממלאים במילוי שאוהבים.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה