מתכונים חמים

לוקוס עם ארטישוק ממולא

השף רפי כהן ממסעדת "רפאל" שבתל אביב ממלא ראשי ארטישוק בלוקוס טחון, פלפלים חריפים וכוסברה, ושולח אותם להתבשל בסיר כבד יחד עם נתחי לוקוס שלמים.

מתכון מאת: רפי כהן, מערכת וואלה!
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

מנות פסח (צילום: אפיק גבאי)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-6 מנות:
  • 6 נתחים (כ-300 גרם ליחידה) של לוקוס לבן, עם העצם
  • 6 פלפלים חריפים וחצויים לשניים
  • 4 ראשי שום טרי, או 10 שיני שום רגילות וקלופות
  • 1 צרור כוסברה קצוצה
  • 4-5 פלחים של לימון כבוש
  • 3/4 כוס שמן זית
  • 2-3 עגבניות בשלות, מרוסקות בפומפייה
  • 8 ראשי ארטישוק מבושלים, או 12 ארטישוקים ננסיים, חצויים
  • לראשי ארטישוק ממולאים:
  • 6-8 ראשי ארטישוק, מבושלים כ-12 דקות במי מלח
  • למילוי:
  • 500 גרם לוקוס לבן טחון
  • 1 בצל לבן בינוני, קצוץ דק
  • 1 כף פלפל ירוק חריף, קצוץ
  • 1/2 כוס כוסברה
  • 1 עגבנייה קלופה וקצוצה דק
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח, פלפל לבן גרוס
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את כל חומרי המילוי בקערה בעזרת כפות הידיים, ומעבירים למקרר לחצי שעה.
  • 2. ממלאים את ראשי הארטישוק במילוי, ומהדקים בעזרת כפות הידיים.
  • 3. מסדרים בסיר רחב ושטוח את נתחי הדג, ומפזרים ביניהם פלפלים, שום ולימון כבוש. מוסיפים בין נתחי הדג את ראשי הארטישוק הממולאים, ורבעי ארטישוק.
  • 4. מערבבים בקערה את שמן הזית, העגבנייה המרוסקת, מלח, פלפל לבן וכוסברה קצוצה, ויוצקים מעל לכל המרכיבים בסיר.
  • 5. מחממים תנור ל-200 מעלות. אופים את הדג כ-20 דקות, ומדי פעם יוצקים מהנוזל והשמן על תוכן הסיר. מגישים חם.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully