וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לוקוס עם ירקות וקונפי שום

מסעדת "אבראג'" שביפו העתיקה עם מתכון נפלא לדג לוקוס אפוי בתנור, יחד עם ירקות עונתיים שמעניקים ממיציהם, וקונפי שום ירוק מענג.

מתכון מאת: מסעדת אבראג', מערכת וואלה

פילה לוקוס באבראג'. נמרוד סונדרס
פילה לוקוס באבראג'

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • לקונפי:
  • 4 ראשי שום ירוק, שלמים, שטופים ונקיים מעלים
  • שמן זית לכיסוי
  • מלח, פלפל
  • לדג:
  • 2 דגי לוקוס טריים מהים, נקיים וללא קשקשים
  • 2 כוסות של ירקות העונה: זוקיני, עגבניות, בצלצלי שאלוט, שורש סלרי – חתוכים גס
  • חופן על מרווה
  • 2 לימונים חתוכים לפלחים
  • 2 ענפי רוזמרין
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח, פלפל
  • 1/2 כפית סומאק

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הקונפי: מניחים את ראשי השום בקערת אפייה עמוקה, מתבלים במעט מלח ופלפל שחור. מכסים בשמן זית ואופים בחום נמוך של 100 מעלות למשך שעתיים. מסננים מהשמן.
  • 2. מניחים את הדגים על תבנית אפייה. מכניסים לתוכם את עשבי התיבול ופלחי לימונים. משטחים סביב את הירקות. יוצקים את שמן הזית ששימש להכנת הקונפי. מתבלים במלח, פלפל שחור וסומאק.
  • 3. צולים בחום בינוני כרבע שעה. בודקים אם הדג מוכן ובשרו הפך משקוף ללבן. נזברים שלא לצלות יתר על המידה, על מנת לא לייבש את הדג.
  • 4. מרכיבים את המנה: מסדרים את הירקות האפויים על הצלחות, חוצים את ראשי השום קונפי, ומגישים לכל סועד חצי דג עם חצי ראש שום.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully