וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלמון עם קונפי שומר

לפעמים מה שמלווה את הסלמון הוא בדיוק מה שחסר לו כדי להפוך למעדן אמיתי. השף עומרי ורד ממסעדת "פרנצ'סקה בעיר" משדך לו קונפי שומר ייחודי, לטעם אניסי נהדר.

מתכון מאת: עומרי ורד, מערכת וואלה

סלמון עם קונפי שומר.
סלמון עם קונפי שומר

מצרכים למתכון

  • 5 יח' סלמון במשקל 200 גרם כ"א
  • 5 פלפלים אדומים קלויים
  • 1 פלפל חריף
  • 2 שיני שום
  • 10 יח' שומר
  • 5 ענפי רוזמרין
  • 10 שיני שום
  • שמן סויה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 100 מ"ל שמן זית
  • 20 מ"ל שמן סויה
  • 2 ענפי רוזמרין
  • 1 כף רסק עגבניות
  • כוס שמנת מתוקה

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים יחד שמן זית, שמן סויה ועלי רוזמרין ומניחים את הסלמון בתערובת להשריה וספיגת הטעמים כ-10 דקות מכל צד.
  • 2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 3. מניחים בתבנית עמוקה 10 יח' שומר חתוך לרבעים, 10 שיני שום, מלח, פלפל ושמן סויה בגובה כ-1 ס"מ (יש לכסות בשמן עד כיסוי השומר). מכסים בנייר כסף את התבנית ומכניסים לתנור לחצי שעה עד שהשומר עשוי אך לא מתפרק.
  • 4. בתבנית על נייר אפייה מניחים פלפלים, פלפל חריף ו-2 שיני שום. צולים בתנור, מקררים ולאחר מכן טוחנים יחד במעבד מזון.
  • 5. מחממים מחבת טפלון ומניחים את הסלמון על צידו של העור לצלייה.
  • 6. בסיר נפרד מצמצמים את השמנת, 2 כפות מתערובת הפלפלים הטחונים עד לסמיכות רצויה ומסננים את הרוטב.
  • 7. מניחים במרכז הצלחת את השומר, מעל את הסלמון ומזלפים מעט מהרוטב.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully