- 1. מערבבים יחד שמן זית, שמן סויה ועלי רוזמרין ומניחים את הסלמון בתערובת להשריה וספיגת הטעמים כ-10 דקות מכל צד.
-
- 2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
- 3. מניחים בתבנית עמוקה 10 יח' שומר חתוך לרבעים, 10 שיני שום, מלח, פלפל ושמן סויה בגובה כ-1 ס"מ (יש לכסות בשמן עד כיסוי השומר). מכסים בנייר כסף את התבנית ומכניסים לתנור לחצי שעה עד שהשומר עשוי אך לא מתפרק.
-
- 4. בתבנית על נייר אפייה מניחים פלפלים, פלפל חריף ו-2 שיני שום. צולים בתנור, מקררים ולאחר מכן טוחנים יחד במעבד מזון.
-
- 5. מחממים מחבת טפלון ומניחים את הסלמון על צידו של העור לצלייה.
-
- 6. בסיר נפרד מצמצמים את השמנת, 2 כפות מתערובת הפלפלים הטחונים עד לסמיכות רצויה ומסננים את הרוטב.
-
- 7. מניחים במרכז הצלחת את השומר, מעל את הסלמון ומזלפים מעט מהרוטב.