וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מולים ממולאים בסגנון אברוצו

זוהי מנה קלאסית של אזור אברוצו שבדרום איטליה: ממלאים את המולים הנהדרים בשום, פטרוזיליה, פרמזן וקצת לחם ישן מפורר, ונותנים להם לנוח ברוטב עגבניות נעים.

מתכון מאת: מערכת וואלה

מולים ממולאים. גרדה גלזר, מערכת וואלה!
מולים ממולאים/גרדה גלזר

מצרכים למתכון

  • 12 יחידות של מולים טריים גדולים
  • 1 ביצה
  • 2 פרוסות של לחם ישן מפורר לפירורים
  • 2 כפות של פרמזן מגורר
  • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 2 שיני שום חתוכות לפרוסות דקות
  • שמן זית כתית מעולה
  • לרוטב:
  • 2 שיני שום קצוצות דק
  • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • מלח
  • 2 עגבניות קצוצות
  • פלפל אדום קצוץ
  • מים

אופן ההכנה

  • 1. שוטפים היטב את המולים. מכניסים למים רותחים לדקה. מסננים ושוטפים במים קרים לצינון. מנגבים היטב. את המולים שלא נפתחו בשלב זה, זורקים.
  • 2. מכינים את המילוי: מערבבים בקערה פירורי לחם, פרמזן, ביצה, מלח , פטרוזיליה, שום, ושמן זית.
  • 3. מערבבים היטב וממלאים את המולים. לאחר המילוי שוברים אותם בעדינות, כך ששני חלקי הצדפה יישארו מחוברים אך שבורים בכדי לוודא שלא יזוזו וייפתחו עוד במהלך הבישול.
  • 4. מכינים את הרוטב: במחבת גדולה מטגנים שום, פטרוזיליה ושמן זית.
  • 5. מוסיפים עגבניות ופלפלים ומאדים 10 דקות. מוסיפים מים בכדי לדלל מעט את הרוטב (בערך כוס).
  • 6. מוסיפים את המולים ומבשלים על חום נמוך כ-20 דקות. מגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully