מולים ברוטב ירקות ויין
שתי כוסות יין לבן, קצת שום, ג'ינג'ר ולמון גראס, כמה רצועות של סלרי וגזר וכמובן- מולים טריים. קבלו מתכון מפנק במיוחד של מסעדת "אושן בר פירות ים".
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 ק"ג מולים קנדיים שחוריים
- לרוטב:
- 80 גרם סלרי חתוך לרצועות
- 80 גרם גזר חתוך לרצועות דקות
- 30 גרם שום פרוס
- 20 גרם ג'ינג'ר טרי קצוץ
- 20 גרם למון גראס קצוץ
- 200 מ"ל יין לבן
- 100 מ"ל ציר דגים מלוקוס
- 150 גרם חמאה
אופן ההכנה
- 1. שמים את הירקות יחד עם המולים, היין והציר בתוך סיר מכוסה על אש נמוכה.
- 2 לאחר 3 דקות מוסיפים את החמאה ומחממים הכל על אש גבוהה עד שהמולים נפתחים.
- 3. מגישים חם. לא אוכלים מולים שלא נפתחו.