וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פורל אפוי במלית אגוזי מלך

האווריריות של דג הפורל פוגשת במילוי של אגוזי מלך טחונים, שום, זרעי כוסברה ארומתיים ופלפל חריף. אירמה קזר עם מנה גיאורגית שלא תוכלו לשכוח.

מתכון מאת: אירמה קזר, מערכת וואלה

מנות גרוזיניות אצל אירמה. אפיק גבאי
מנות גרוזיניות אצל אירמה

מצרכים למתכון

  • ל-2 מנות:
  • 1 דג פורל במשקל כ- 500 גרם
  • מיץ מלימון אחד
  • קמח תירס לבן טחון דק – לקימוח הדג
  • מלח
  • פלפל
  • למילוי:
  • 1 כוס אגוזי מלך טחונים – שימו לב לא לטחון את האגוזים במעבד מזון אלא להשתמש באגוזים טחונים
  • 3 שיני שום
  • 1 כף חומץ תפוחים
  • 1/2 כוס כוסברה טרייה קצוצה דק
  • 1/2 כפית כוסברה יבשה
  • 1/2 כפית זרעי כוסברה כתושים
  • פלפל שאטה
  • מלח
  • כוסברה יבשה
  • 2-3 חוטי זעפרן מושרים ב-1/4 כוס מים

אופן ההכנה

  • 1. מנקים את הדג היטב. בוזקים מעל מיץ לימון, מתבלים במלח ופלפל, מקמחים בקמח תירס לבן (טחון דק) ומניחים על גבי תבנית ונייר אפיה.
  • 2. מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפ' 180 למשך חצי שעה.
  • 3. הכנת הממרח: לקערה מכניסים תחילה את כף החומץ ומעל מוסיפים את אגוזי המלך ולא מערבבים ישירות. החומץ מלבין את האגוזים ולכן רק אחרי שהחומץ נספג אפשר להתחיל לערבב ולהוסיף את שאר החומרים.
  • 3. טוחנים במעבד מזון את שיני השום, הכוסברה הטרייה, הכוסברה היבשה, גרגירי כוסברה ומוסיפים לקערה עם האגוזים והחומץ.
  • 4. מתבלים במלח ופלפל וכוסברה יבשה.
  • 5. הממרח יוצא סמיך יחסית. בכדי לדלל אותו מוסיפים מי זעפרן (המרקם הסופי צריך להיות כמרקם טחינה דלילה).
  • 6. ממלאים את פנים הדג האפוי בחלק מהמלית.
  • 7. על צלחת הגשה מושחים במעט מהממרח לפי אורך הדג ומניחים מעליו (כך שהממרח לא ייראה על הצלחת).
  • 8. מקשטים עם גרעיני רימון / דומדמניות / פרוסות עגבנייה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully