קציצות בקר ואגוזים קצוצים
המתכון שלפניכם מגיע מחבל הארץ סמגרלו וגוריה (קוטאיסי), והוא פופולארי מאוד באזור זה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל10-12 קציצות:
- ½ קילו בשר בקר טחון
- 2 בצלים קצוצים דק
- 100 גרם שומן בקר או כבש
- 150 גרם אגוזי מלך קצוצים דק
- 50 גרם אגוזי מלך קצוצים גס ומעוכים
- 1/2 כוס מיץ רימונים או כפית תרכיז רימונים
- 1 כוס דומדמניות
- 1/2 1 כפיות אורגנו
- 1 כפית כוסברה יבשה
- 1 כפית זרעי כוסברה כתושים
- ½ צרור כוסברה טרייה קצוצה
- מלח, פלפל
- 1 כפית פלפל שאטה
- שמן תירס או חמניות לטיגון
אופן ההכנה
- 1. מערבבים בקערה את כל החומרים, ולשים היטב עד שנוצרת תערובת אחידה.
- 2. מעבירים את קערת הבשר למקרר למשך שעה.
- 3. מוציאים מקירור ויוצרים קציצות עגולות או מאורכות שמשקלן 70-80 גרם.
- 4. מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את הקציצות משני הצדדים, עד שהן מזהיבות. למנמעים משימוש בשמן: אפשר לאפות את הקציצות בתבנית שרופדה בנייר אפייה, אחרי שמברישים אותן במעט שמן.
- מומלץ להגיש עם רוטב טקמאלי ולחם גיאורגי.