קציצות בקר ואגוזים קצוצים

המתכון שלפניכם מגיע מחבל הארץ סמגרלו וגוריה (קוטאיסי), והוא פופולארי מאוד באזור זה.

מתכון מאת: אירמה קזר, מערכת וואלה!
קציצות בקר ואגוזים. אפיק גבאי
קציצות בקר ואגוזים

מצרכים

  • ל10-12 קציצות:
  • ½ קילו בשר בקר טחון
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 100 גרם שומן בקר או כבש
  • 150 גרם אגוזי מלך קצוצים דק
  • 50 גרם אגוזי מלך קצוצים גס ומעוכים
  • 1/2 כוס מיץ רימונים או כפית תרכיז רימונים
  • 1 כוס דומדמניות
  • 1/2 1 כפיות אורגנו
  • 1 כפית כוסברה יבשה
  • 1 כפית זרעי כוסברה כתושים
  • ½ צרור כוסברה טרייה קצוצה
  • מלח, פלפל
  • 1 כפית פלפל שאטה
  • שמן תירס או חמניות לטיגון

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים בקערה את כל החומרים, ולשים היטב עד שנוצרת תערובת אחידה.
  • 2. מעבירים את קערת הבשר למקרר למשך שעה.
  • 3. מוציאים מקירור ויוצרים קציצות עגולות או מאורכות שמשקלן 70-80 גרם.
  • 4. מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את הקציצות משני הצדדים, עד שהן מזהיבות. למנמעים משימוש בשמן: אפשר לאפות את הקציצות בתבנית שרופדה בנייר אפייה, אחרי שמברישים אותן במעט שמן.
  • מומלץ להגיש עם רוטב טקמאלי ולחם גיאורגי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully