חינקלי גבינות

חינקלי הוא מאפה פופולרי במיוחד בכל גיאורגיה, אך לכל אזור ישנו חינקלי משלו. המתכון הבא, המערב שלל סוגים של גבינות מגיע מאזור ראצ'ה.

מתכון מאת: ישראל שחר, מערכת וואלה!
חינקלי. דניאל אליסטר
חינקלי

מצרכים

  • ל-6 מנות:
  • לבצק:
  • 4 כוסות קמח
  • 1.5 כוסות מים
  • 1/2 כפית מלח
  • למלית:
  • 400 גרם גבינת פטה
  • 100גרם גבינה לבנה רכה
  • 200 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
  • 100 גרם גבינת שמנת
  • 200 גרם גבינת פרמזן מגורדת
  • מלח לפי הטעם

אופן ההכנה

  • 1. למלית: מערבבים היטב בקערה את חומרי המלית ומניחים בצד.
  • 2. לבצק: מעבירים את הקמח לקערה ומוסיפים מלח. מוסיפים מים ולשים עד לקבלת בצק גמיש.
  • 3. מקמחים משטח עבודה, ומרדדים את הבצק לעלה לא דק מדי. קורצים עיגולים בעזרת כוס. מניחים כל עיגול בצק על המשטח המקומח, ומרדדים אותו לעלה דק מאד.
  • 4. מניחים במרכז עיגול הבצק כף מן המלית. סוגרים את העיגול לסהרון. כדי שהסגירה תצא מקושטת, מהדקים את הקפל עם האגודל כדי ליצור שקעים לאורך הקיפול.
  • 5. מרתיחים מים בסיר גדול ורחב, וממליחים אותם קלות.
  • 6. מבשלים את הכיסונים במשך 10-15 דקות, הם מוכנים כשהם צפים למעלה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully