חינקלי גבינות
חינקלי הוא מאפה פופולרי במיוחד בכל גיאורגיה, אך לכל אזור ישנו חינקלי משלו. המתכון הבא, המערב שלל סוגים של גבינות מגיע מאזור ראצ'ה.
חינקלי (צילום: דניאל אליסטר)
מחשבון המרות
- ל-6 מנות:
- לבצק:
- 4 כוסות קמח
- 1.5 כוסות מים
- 1/2 כפית מלח
- למלית:
- 400 גרם גבינת פטה
- 100גרם גבינה לבנה רכה
- 200 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
- 100 גרם גבינת שמנת
- 200 גרם גבינת פרמזן מגורדת
- מלח לפי הטעם
- 1. למלית: מערבבים היטב בקערה את חומרי המלית ומניחים בצד.
- 2. לבצק: מעבירים את הקמח לקערה ומוסיפים מלח. מוסיפים מים ולשים עד לקבלת בצק גמיש.
- 3. מקמחים משטח עבודה, ומרדדים את הבצק לעלה לא דק מדי. קורצים עיגולים בעזרת כוס. מניחים כל עיגול בצק על המשטח המקומח, ומרדדים אותו לעלה דק מאד.
- 4. מניחים במרכז עיגול הבצק כף מן המלית. סוגרים את העיגול לסהרון. כדי שהסגירה תצא מקושטת, מהדקים את הקפל עם האגודל כדי ליצור שקעים לאורך הקיפול.
- 5. מרתיחים מים בסיר גדול ורחב, וממליחים אותם קלות.
- 6. מבשלים את הכיסונים במשך 10-15 דקות, הם מוכנים כשהם צפים למעלה.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה