גראטן בצלים
מתכון של השף יריב סלע מ"פרפראות"
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 קג' בצלים גדולים (רצוי ריבר סייד)
- מעט שמנת מתוקה או שמן זית
- אגוז מוסקט
- מלח ופלפל
- 3 ליטר מים
אופן ההכנה
- 1. מקלפים את הבצלים וחורצים 'איקס' בצד השורש.
- 2. בסיר רחב מביאים לרתיחה כשלושה ליטר מים עם כף גדושה מלח. מוסיפים את הבצלים ומבשלים כ-20 דקות.
- 3. מוציאים את הבצלים מהמים ומצננים. חותכים לפרוסות בעובי 2 ס"מ.
- 4.מסדרים את הפרוסות בתבנית חסינת חום, מטפטפים שמנת ומגררים
- בנדיבות את אגוז המוסקט. ממליחים ומפלפלים
- 5. אופים כ-30 דקות בחום בינוני.