סלמון חגיגי עם לימון ודבש
נתח סלמון שלם וחגיגי עם פרוסות לימונים , דבש וטימין
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 נתח פילה סלמון שלם (800 גרם בערך)
- 2-3 לימונים (או 4 יחידות לימוני ליים), פרוסים דק
- 4 כפות שמן זית
- 2 כפות דבש איכותי
- עלים מ4-5 גבעולי טימין
- מלח ופלפל שחור גרוס
- זרעי חרדל (לא חובה)
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
- 2. בקערית קטנה מערבבים את שמן הזית עם הדבש, עלי הטימין ומלח ופלפל בנדיבות (ניתן להוסיף זרעי חרדל אם אוהבים).
- 3. מניחים את פילה הסלמון על תבנית עם נייר אפייה. מושחים בתערובת שמן הזית והדבש. מסדרים מעל את פרוסות הלימון, כך שיכסו את הדג בצורה יפה וחופפת.
- 4. מכניסים לתנור החם ואופים 22-28 דקות, עד שהדג עשוי לחלוטין ומגישים מיד.