- 1. חותכים את הבצק ליריעה בגודל 20*30 ס?מ, שומרים בצד את מה שנותר.
-
- 2. מרפדים תבנית בנייר אפיה ומעבירים אליה את יריעת הבצק. עובדים כשהבצק מונח על התבנית.
-
- 3. בעזרת כוס קטנה קורצים משארית הבצק חצאי עיגולים ומסדרים מסביב ליריעה כמסגרת. מלבד תרומתה למראה היפה, המסגרת תהווה ?חומת הגנה? לתוכן הנוזלי שיונח מעל למנוע ממנו לזלוג החוצה. למי שמעדיף אפשר לגזור פסים בעובי ס"מ וחצי ולעשות מסגרת חלקה, מלבנית ברוחב ואורך הבצק. מכניסים למקרר.
-
- 4. תוך שהבצק שומר על טמפ? קרה מכינים את המלית. מכניסים לקערה קטנה את שני סוגי השמנת, הביצה, הקמח והתבלינים ומקציפים עם מטרפה/מזלג קלות עד לאיחוד החומרים. מוסיפים את המוצרלה ומכניסים למקרר כדי לעזור לזה להיות פחות.
-
- 5. מוציאים את הבצק שנח בקירור ומסדרים מעליו את רצועות המטיאס, כמו כן מפזרים את הבצל הירוק. מוציאים את הבלילה מן המקרר ויוצקים אותה מעל באופן אחיד. מכניסים למנוחה קלה במקרר.
-
- 6. טורפים את החלמון עם מעט חלב. את שולי הבצק מורחים בחלמון וזורים מעל את הקצח/שומשום.
-
- 7. אופים במרכז תנור שחומם מראש לטמפ? של 200 מעלות במצב טורבו, כ-25-20 דקות עד להשחמת הבצק והתייצבות המלית. חשוב להכניס את המאפה כשהוא קר לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כדי להגיע לתוצאות פריכות וטעימות במיוחד.
-
- 8. דגשים: חשוב לשמור על בצק עלים קר לאורך כל התהליך. אם אתם חשים שהוא מתחמם מדי הכניסו אותו למקרר למנוחה.
-
- 9. גיוונים: מי מכם שאינם חובבי הרינג, יוכלו להמירו בסלמון מעושן או בעגבניות מיובשות.
-
- 10. את הפיסלדייר אופים בבוקר ומגישים חם כ?פותח תיאבון?. אפשר להגיש בתוספת שמנת חמוצה בצד, זיתים טובים, ירקות מוחמצים, ירקות טריים ואפילו משקה חריף, בשביל האוירה.