פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קלצונה טונה

      כדי לאכול קלצונה טוב לא צריך להרחיק עד איטליה, וכדי למצוא מילוי ייחודי, לא צריך לשבור יותר מדי את הראש. חברת "סטארקיסט" עם מתכון מושלם לחובבי טונה.

      2 מדרגים / 3.43 כוכבים

      קלצונה טונה (יח
      קלצונה טונה (יח"צ)

      מצרכים

      • לבצק:
      • 3 כוסות קמח
      • 1/2 כפית מלח
      • 1/2 כפית סוכר
      • 1 כפית שטוחה של שמרים יבשים
      • 1/2 כוס שמן זית
      • 1 כוס מים
      • למלית:
      • 2 קופסאות טונה סטארקיסט
      • כף רוטב פסטו (רוטב קנוי או רוטב שמכינים בבית)
      • בצל אחד קטן
      • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
      • לבירוש:
      • 1 ביצה טרופה
      • שומשום או קצח

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים את הבצק: בוחשים את הקמח, המלח, הסוכר והשמרים היבשים. מוסיפים את שמן הזית בהדרגה (לאט לאט) תוך כדי בחישה של הקמח עם החומרים.
      • 2. מוסיפים את המים בהדרגה ולשים בסבלנות עד שנוצר בצק אחיד.
      • 3. ממשיכים ללוש עד לקבלת בצק רך וקטיפתי. נותנים לבצק לנוח ולתפוח במקום חמים.
      • 4. מכינים את המלית: מערבבים את הטונה עם הפסטו. מטגנים את הבצל במעט שמן ומוסיפים לטונה. מוסיפים את המלח והפלפל השחור. יוצרים מהבצק עיגולים כמו לפיתה, שמים במרכז שתי כפות מהמלית וסוגרים לצורת חצי סהר.
      • 5. אופים למשך דקה בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות.
      • 6. מורחים חלמון על הפיתה, מפזרים שומשום או קצח, מחזירים לתנור לאפייה של כ-20 דקות נוספות, עד שהמאפה משחים. חוצים לרוחב ומגישים חם.

      עוד מתכוני מאפים

      קלצונה טונה
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -