- 1. מכינים את הבצק: בוחשים את הקמח, המלח, הסוכר והשמרים היבשים. מוסיפים את שמן הזית בהדרגה (לאט לאט) תוך כדי בחישה של הקמח עם החומרים.
-
- 2. מוסיפים את המים בהדרגה ולשים בסבלנות עד שנוצר בצק אחיד.
-
- 3. ממשיכים ללוש עד לקבלת בצק רך וקטיפתי. נותנים לבצק לנוח ולתפוח במקום חמים.
-
- 4. מכינים את המלית: מערבבים את הטונה עם הפסטו. מטגנים את הבצל במעט שמן ומוסיפים לטונה. מוסיפים את המלח והפלפל השחור. יוצרים מהבצק עיגולים כמו לפיתה, שמים במרכז שתי כפות מהמלית וסוגרים לצורת חצי סהר.
-
- 5. אופים למשך דקה בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות.
-
- 6. מורחים חלמון על הפיתה, מפזרים שומשום או קצח, מחזירים לתנור לאפייה של כ-20 דקות נוספות, עד שהמאפה משחים. חוצים לרוחב ומגישים חם.