וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לחם אבוד עם סלמון מעושן

מאפה מושחת שמנצל את הלחם של אתמול ומשלב אותו עם שמנת מתוקה, סלמון מעושן, וגבינה קשה מגוררת שמייצרים ביחד תענוג רך מבפנים ופריך מבחוץ.

מתכון מאת: רונית אבידן שיינפלד, מערכת וואלה

מאפה לחם אבוד עם סלמון. נמרוד סונדרס
מאפה לחם אבוד עם סלמון

מצרכים למתכון

  • לתבנית אינגליש קייק עמוקה:
  • 300 גרם לחם (באגט, רוסטיק, חלה) חתוך לקוביות עם הקרום- בערך 4 כוסות
  • 2 ביצים
  • 1 חבילה שמנת מתוקה (אפשר להמיר חצי כמות בחלב או להשתמש בשמנת לבישול 10% שומן)
  • 2 שיני שום
  • כפית מלח
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • מעט אגוז מוסקט (אופציונלי)
  • 4-5 ענפי טימין מופרדים לעלים או שמיר קצוץ.
  • 100 גרם סלמון מעושן
  • חמאה לשימון
  • 3/4 כוס גבינה קשה מגוררת (מוצרלה, גאודה פרמזן, קשקבל)

אופן ההכנה

  • 1. בקערה גדולה מערבבים שמנת, ביצים, שן שום אחת כתושה, מלח, פלפל, אגוז מוסקט וטימין (אפשר להשאיר קצת עלים לקישוט לפני ההגשה).
  • 2. מוסיפים את קוביות הלחם ומערבבים היטב עד שכולן מצופות.
  • 3. משמנים את התבנית במעט חמאה ובשן השום השנייה (חותכים ממנה פרוסה כדי לפתוח אותה ועוברים על תחתית ודפנות התבנית כפי שעשינו עם החמאה).
  • 4. חותכים את הסלמון לנתחים.
  • 5. מניחים כמחצית מכמות הלחם הטבול בבלילה בתבנית המשומנת, מניחים עליו כמחצית מנתחי הסלמון ומפזרים כמחצית מכמות הגבינה המגוררת (את השאר שומרים לחלק האחרון של האפייה).
  • 6. מניחים את שארית הלחם הטבול בתבנית, ובין הקוביות "זורעים" את שאר נתחי הסלמון כך שרובם מוחבאים בין הקוביות וקצותיהם רק מבצבצים. שופכים את שארית הבלילה הנותרת בקערה על הלחם שבתבנית.
  • 7. עוטפים בנייר כסף ומכניסים להשריה של שעה ועד לילה במקרר.
  • 8. מחממים תנור ל-180 מעלות. כשהתנור חם מכניסים את המאפה עם נייר הכסף לבערך 30 דקות או עד שמאפה מתחיל להשחים. מסירים את נייר הכסף, מפזרים את הגבינה המגוררת הנותרת ומכניסים ל-10 דקות נוספות עד שמתקבל מעטה שחום ופריך.
  • 9. מוציאים, מפזרים מעט מעלי התבלין ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully