- 1. בקערה גדולה מערבבים שמנת, ביצים, שן שום אחת כתושה, מלח, פלפל, אגוז מוסקט וטימין (אפשר להשאיר קצת עלים לקישוט לפני ההגשה).
-
- 2. מוסיפים את קוביות הלחם ומערבבים היטב עד שכולן מצופות.
-
- 3. משמנים את התבנית במעט חמאה ובשן השום השנייה (חותכים ממנה פרוסה כדי לפתוח אותה ועוברים על תחתית ודפנות התבנית כפי שעשינו עם החמאה).
-
- 4. חותכים את הסלמון לנתחים.
-
- 5. מניחים כמחצית מכמות הלחם הטבול בבלילה בתבנית המשומנת, מניחים עליו כמחצית מנתחי הסלמון ומפזרים כמחצית מכמות הגבינה המגוררת (את השאר שומרים לחלק האחרון של האפייה).
-
- 6. מניחים את שארית הלחם הטבול בתבנית, ובין הקוביות "זורעים" את שאר נתחי הסלמון כך שרובם מוחבאים בין הקוביות וקצותיהם רק מבצבצים. שופכים את שארית הבלילה הנותרת בקערה על הלחם שבתבנית.
-
- 7. עוטפים בנייר כסף ומכניסים להשריה של שעה ועד לילה במקרר.
-
- 8. מחממים תנור ל-180 מעלות. כשהתנור חם מכניסים את המאפה עם נייר הכסף לבערך 30 דקות או עד שמאפה מתחיל להשחים. מסירים את נייר הכסף, מפזרים את הגבינה המגוררת הנותרת ומכניסים ל-10 דקות נוספות עד שמתקבל מעטה שחום ופריך.
-
- 9. מוציאים, מפזרים מעט מעלי התבלין ומגישים.