מתכונים חמים

לחם איכרים ממולא ירקות קלויים

לחם ממולא בשלל הפתעות - אנטיפסטי, עגבניות מיובשות, גבינות ותבלינים

מתכון מאת: מירב שיינר-דנצ'נקו, מערכת וואלה! NEWS
  • דרגת קושי בינונית

לחם איכרים של מירב שיינר

מחשבון המרות

מצרכים

  • חומרים ל-2 כיכרות לחם
  • לבצק:
  • 450 גר? קמח
  • 250 גר? מים קרים מאד
  • 15 גר? שמרים טריים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית מלח
  • לירקות:
  • חצילים קטנים פרוסים עבה
  • 1 זוקיני (ירוק כהה) פרוס עבה ובאלכסון
  • 1 בצל גדול פרוס לטבעות עבות
  • שמן זית
  • למלית הלחם:
  • 1/2 כוס עגבניות מיובשות
  • 150 גר? גבינה מלוחה (מסוג פטה או בולגרית רכה)
  • 150 גר? גבינת מוצרלה מגוררת
  • 1 כף תבלין אורגנו מיובש
  • 1 כף תבלין בזיליקום מיובש
  • 1 כף תבלין שום גבישי טחון
  • 1/2 כפית שבבי צ?ילי
  • 1/2 כפית תבלין נענע מיובש
  • פלפל שחור גרוס לבזיקה
  • תבלין כמון טחון לבזיקה

אופן ההכנה

  • אופן ההכנה:
  • 1. בתוך קערת מיקסר ממיסים שמרים עם מים. מוסיפים מעל את הקמח והסוכר ומתחילים ללוש.
  • 2. מזלפים בעדינות ובהדרגה את השמן וממשיכים ללוש עוד כ-5 דקות.
  • 3. מוסיפים את המלח ולשים עוד 2 דקות.
  • 4. מעבירים את הבצק לקערת פלסטיק גדולה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים שעתיים לפחות, עד להכפלת נפח.
  • 5. בינתיים ניגשים להכנת הירקות הקלויים: מורחים את הירקות הפרוסים בשמן זית, משני הצדדים, ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפיה (לא להמליח את הירקות בשום אופן) .
  • 6. אופים בחום של 180 מעלות טורבו-גריל עליון, בשלב הגבוה ביותר בתנור. כ-2-3 דקות בהשגחה. מוציאים, הופכים את הירקות ואופים עוד 2 דקות.
  • 7. מצננים את הירקות הקלויים למצב קר.
  • 8. תוך שהירקות מתקררים, מכינים את שאר מרכיבי המלית של הלחם. מקמחים היטב משטח עבודה ומעבירים אליו את הבצק. מנחיתים את הבצק בעזרת אגרוף ומניחים לו לנוח מעט.
  • 9. מחלקים את הבצק לשניים. בעזרת אצבעות מקומחות (לקמח כל פעם מחדש, אחרי כל לחיצה) פותחים את הבצק מהפנים אלי חוץ לכדי צורה מלבנית (לא להשתמש במערוך!).
  • 10 משני צידי המלבן חותכים רצועות שיוצרות מעין מסרק, בעובי של 2-4 ס?מ. להשאיר רצועה פנימית ברוחב של 5 ס?מ לפחות.
  • 11. מפוררים מחצית מכמות הגבינה המלוחה ומפזרים מעל הבצק, בוזקים מעל את שבבי הצ?ילי המיובש.
  • 12. מניחים פרוסות חצילים מעל הגבינה ומפזרים מעל כמון, אורגנו, בזיליקום, שום ופלפל גרוס. מניחים מעל את הזוקיני ומפזרים מעליו נענע מיובשת.
  • 13 . מפזרים מעל הזוקיני מחצית מגבינת המוצרלה המגוררת. מניחים מעל את העגבניות המיובשות ובוזקים עוד קצת אורגנו, בזיליקום, שום ופלפל שחור גרוס.
  • 14. מתחילים לסגור את הלחם: נוטלים שתי רצועות, אחת מכל צד ומחברים מעל הכיכר. אפשרות נוספת היא סגירת מעטפה: הכנסת רצועות שתי וערב שחובקות את הכיכר מהצדדים. לאחר סגירת הכיכר, מושחים במעט שמן זית ומניחים למנוחה בת חצי שעה.
  • 15. אופים את הכיכרות בחום של 200 מעלות טורבו במשך כ-15 דקות עד לגוון חום זהוב. מוציאים מן התנור ומגישים מיד.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully