- אופן ההכנה:
- 1. בתוך קערת מיקסר ממיסים שמרים עם מים. מוסיפים מעל את הקמח והסוכר ומתחילים ללוש.
-
- 2. מזלפים בעדינות ובהדרגה את השמן וממשיכים ללוש עוד כ-5 דקות.
-
- 3. מוסיפים את המלח ולשים עוד 2 דקות.
-
- 4. מעבירים את הבצק לקערת פלסטיק גדולה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים שעתיים לפחות, עד להכפלת נפח.
-
- 5. בינתיים ניגשים להכנת הירקות הקלויים: מורחים את הירקות הפרוסים בשמן זית, משני הצדדים, ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפיה (לא להמליח את הירקות בשום אופן) .
-
- 6. אופים בחום של 180 מעלות טורבו-גריל עליון, בשלב הגבוה ביותר בתנור. כ-2-3 דקות בהשגחה. מוציאים, הופכים את הירקות ואופים עוד 2 דקות.
-
- 7. מצננים את הירקות הקלויים למצב קר.
-
- 8. תוך שהירקות מתקררים, מכינים את שאר מרכיבי המלית של הלחם. מקמחים היטב משטח עבודה ומעבירים אליו את הבצק. מנחיתים את הבצק בעזרת אגרוף ומניחים לו לנוח מעט.
-
- 9. מחלקים את הבצק לשניים. בעזרת אצבעות מקומחות (לקמח כל פעם מחדש, אחרי כל לחיצה) פותחים את הבצק מהפנים אלי חוץ לכדי צורה מלבנית (לא להשתמש במערוך!).
- 10 משני צידי המלבן חותכים רצועות שיוצרות מעין מסרק, בעובי של 2-4 ס?מ. להשאיר רצועה פנימית ברוחב של 5 ס?מ לפחות.
-
- 11. מפוררים מחצית מכמות הגבינה המלוחה ומפזרים מעל הבצק, בוזקים מעל את שבבי הצ?ילי המיובש.
-
- 12. מניחים פרוסות חצילים מעל הגבינה ומפזרים מעל כמון, אורגנו, בזיליקום, שום ופלפל גרוס. מניחים מעל את הזוקיני ומפזרים מעליו נענע מיובשת.
-
- 13 . מפזרים מעל הזוקיני מחצית מגבינת המוצרלה המגוררת. מניחים מעל את העגבניות המיובשות ובוזקים עוד קצת אורגנו, בזיליקום, שום ופלפל שחור גרוס.
-
- 14. מתחילים לסגור את הלחם: נוטלים שתי רצועות, אחת מכל צד ומחברים מעל הכיכר. אפשרות נוספת היא סגירת מעטפה: הכנסת רצועות שתי וערב שחובקות את הכיכר מהצדדים. לאחר סגירת הכיכר, מושחים במעט שמן זית ומניחים למנוחה בת חצי שעה.
-
- 15. אופים את הכיכרות בחום של 200 מעלות טורבו במשך כ-15 דקות עד לגוון חום זהוב. מוציאים מן התנור ומגישים מיד.