פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      לחם איכרים ממולא ירקות קלויים

      לחם ממולא בשלל הפתעות - אנטיפסטי, עגבניות מיובשות, גבינות ותבלינים

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      לחם איכרים של מירב שיינר (אפיק גבאי)
      לחם איכרים של מירב שיינר (אפיק גבאי)

      מצרכים

      • חומרים ל-2 כיכרות לחם
      • לבצק:
      • 450 גר? קמח
      • 250 גר? מים קרים מאד
      • 15 גר? שמרים טריים
      • 3 כפות שמן זית
      • 1 כף סוכר
      • 1 כפית מלח
      • לירקות:
      • חצילים קטנים פרוסים עבה
      • 1 זוקיני (ירוק כהה) פרוס עבה ובאלכסון
      • 1 בצל גדול פרוס לטבעות עבות
      • שמן זית
      • למלית הלחם:
      • 1/2 כוס עגבניות מיובשות
      • 150 גר? גבינה מלוחה (מסוג פטה או בולגרית רכה)
      • 150 גר? גבינת מוצרלה מגוררת
      • 1 כף תבלין אורגנו מיובש
      • 1 כף תבלין בזיליקום מיובש
      • 1 כף תבלין שום גבישי טחון
      • 1/2 כפית שבבי צ?ילי
      • 1/2 כפית תבלין נענע מיובש
      • פלפל שחור גרוס לבזיקה
      • תבלין כמון טחון לבזיקה

      אופן ההכנה

      • אופן ההכנה:
      • 1. בתוך קערת מיקסר ממיסים שמרים עם מים. מוסיפים מעל את הקמח והסוכר ומתחילים ללוש.
      • 2. מזלפים בעדינות ובהדרגה את השמן וממשיכים ללוש עוד כ-5 דקות.
      • 3. מוסיפים את המלח ולשים עוד 2 דקות.
      • 4. מעבירים את הבצק לקערת פלסטיק גדולה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים שעתיים לפחות, עד להכפלת נפח.
      • 5. בינתיים ניגשים להכנת הירקות הקלויים: מורחים את הירקות הפרוסים בשמן זית, משני הצדדים, ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפיה (לא להמליח את הירקות בשום אופן) .
      • 6. אופים בחום של 180 מעלות טורבו-גריל עליון, בשלב הגבוה ביותר בתנור. כ-2-3 דקות בהשגחה. מוציאים, הופכים את הירקות ואופים עוד 2 דקות.
      • 7. מצננים את הירקות הקלויים למצב קר.
      • 8. תוך שהירקות מתקררים, מכינים את שאר מרכיבי המלית של הלחם. מקמחים היטב משטח עבודה ומעבירים אליו את הבצק. מנחיתים את הבצק בעזרת אגרוף ומניחים לו לנוח מעט.
      • 9. מחלקים את הבצק לשניים. בעזרת אצבעות מקומחות (לקמח כל פעם מחדש, אחרי כל לחיצה) פותחים את הבצק מהפנים אלי חוץ לכדי צורה מלבנית (לא להשתמש במערוך!).
      • 10 משני צידי המלבן חותכים רצועות שיוצרות מעין מסרק, בעובי של 2-4 ס?מ. להשאיר רצועה פנימית ברוחב של 5 ס?מ לפחות.
      • 11. מפוררים מחצית מכמות הגבינה המלוחה ומפזרים מעל הבצק, בוזקים מעל את שבבי הצ?ילי המיובש.
      • 12. מניחים פרוסות חצילים מעל הגבינה ומפזרים מעל כמון, אורגנו, בזיליקום, שום ופלפל גרוס. מניחים מעל את הזוקיני ומפזרים מעליו נענע מיובשת.
      • 13 . מפזרים מעל הזוקיני מחצית מגבינת המוצרלה המגוררת. מניחים מעל את העגבניות המיובשות ובוזקים עוד קצת אורגנו, בזיליקום, שום ופלפל שחור גרוס.
      • 14. מתחילים לסגור את הלחם: נוטלים שתי רצועות, אחת מכל צד ומחברים מעל הכיכר. אפשרות נוספת היא סגירת מעטפה: הכנסת רצועות שתי וערב שחובקות את הכיכר מהצדדים. לאחר סגירת הכיכר, מושחים במעט שמן זית ומניחים למנוחה בת חצי שעה.
      • 15. אופים את הכיכרות בחום של 200 מעלות טורבו במשך כ-15 דקות עד לגוון חום זהוב. מוציאים מן התנור ומגישים מיד.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -