- אופן ההכנה:
- 1. בקערת מיקסר שמים קמח, שמרים, שמן זית, רסק, עגבניות מיובשות, פפריקה, אורגנו, מים, ומפעילים במהירות נמוכה 3 דקות.
-
- 2. מוסיפים מלח ומעבירים למהירות בינונית 7 דקות נוספות.
-
- 3. לאחר הלישה מעבירים את הבצק לקערה מקומחת ומכסים בניילון נצמד. מניחים למנוחה בצד לשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
-
- 4. מכינים את התערובת למילוי: מערבבים בקערה את חומרי המילוי למעט הביצים.
-
- 5. מחממים תנור ל180 מעלות, מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים ל4 מגלגלים כמו כדורים.
-
- 6. משטחים 2 כדורים לעיגולים בקוטר 22-24 ס"מ. מסדרים במרכז עיגול אחד מחצית מכמות המילוי. מסדרים חצאי ביצה, מניחים מעל עיגול בצק נוסף. צובטים בשוליים מסביב ומניחים אותו על גבי מגש שטוח. חוזרים על הפעולה עם המאפה השני ומתפיחים כ10 דקות.
-
- 7. אופים כ- 30 דקות או עד שהלחם מוכן. את הלחם המוכן מניחים על גבי רשת צינון 30 דקות לפני שמגישים.