וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לחם ממולא

לחם ממולא

מתכון מאת: רות אוליבר, מערכת וואלה

מאפים של רות אוליבר. נמרוד סונדרס
מאפים של רות אוליבר

מצרכים למתכון

  • חומרים ל2 לחמים שטוחים
  • 500 גרם קמח רגיל
  • 25 גרם שמרים טריים
  • 40 גרם שמן זית
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 100 גרם עגבניות מיובשות קצוצות דק
  • 1 כפית פפריקה אדומה
  • 3 גבעולי אורגנו טרי קצוצים
  • 1 כפית מלח
  • 200 מ"ל מים קרים
  • למילוי
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 50 גרם עגבניות מיובשות קצוצות דק
  • 2 עגבניות מקולפות ומגולענות חתוכות לקוביות קטנות
  • 50 גרם זיתים ירוקים קצוצים
  • 2 ענפי אורגנו קצוצים
  • 100 גרם גבינת פטה מפוררת
  • 5 ביצים קשות חצויות

אופן ההכנה

  • אופן ההכנה:
  • 1. בקערת מיקסר שמים קמח, שמרים, שמן זית, רסק, עגבניות מיובשות, פפריקה, אורגנו, מים, ומפעילים במהירות נמוכה 3 דקות.
  • 2. מוסיפים מלח ומעבירים למהירות בינונית 7 דקות נוספות.
  • 3. לאחר הלישה מעבירים את הבצק לקערה מקומחת ומכסים בניילון נצמד. מניחים למנוחה בצד לשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • 4. מכינים את התערובת למילוי: מערבבים בקערה את חומרי המילוי למעט הביצים.
  • 5. מחממים תנור ל180 מעלות, מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים ל4 מגלגלים כמו כדורים.
  • 6. משטחים 2 כדורים לעיגולים בקוטר 22-24 ס"מ. מסדרים במרכז עיגול אחד מחצית מכמות המילוי. מסדרים חצאי ביצה, מניחים מעל עיגול בצק נוסף. צובטים בשוליים מסביב ומניחים אותו על גבי מגש שטוח. חוזרים על הפעולה עם המאפה השני ומתפיחים כ10 דקות.
  • 7. אופים כ- 30 דקות או עד שהלחם מוכן. את הלחם המוכן מניחים על גבי רשת צינון 30 דקות לפני שמגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully