וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לחם איטלקי של ארז קומרובסקי

ארז קומרובסקי אופה לחם איטלקי קרנצ'י עם קמח פסטה, שמעשיר את הטעם

מתכון מאת: ארז קומרובסקי, מערכת וואלה

צילום הפקה ובימוי prima films צילום תמונה: מייק גלעדי

מצרכים למתכון

  • 650 גרם קמח לחם
  • 350 גרם קמח לפסטה
  • 700-750 גרם מי קרח
  • 30 גרם שמרים טריים/ כף שמרים יבשים
  • כף מלח
  • 2 כפות שמן זית (רצוי פירותי)

אופן ההכנה

  • 1. מנפים את קמח הלחם ולאחר מכן מנפים את קמח הפסטה. מערבבים את שני הקמחים ומוסיפים שמרים.
  • 2. מוסיפים מים קרים ולשים מספר דקות עד שמתקבל בצק אחיד.
  • 3. מוסיפים מלח ולשים עוד מספר דקות. מוסיפים שמן זית ולשים דקה נוספת.
  • 4. מעבירים את הבצק לקערה משומנת בנדיבות ומכסים בניילון. מניחים כשעה וחצי להתפחה (לאחר 45 דקות מורידים את הבצק בעזרת תנועות לישה מהירות ונותנים לו להמשיך ולתפוח).
  • 5. מקמחים משטח עבודה בקמח פסטה בנדיבות. מורידים בזהירות את הבצק למשטח העבודה. מקמחים את הבצק מעט ומחלקים ל-4 נקניקים. מניחים להתפחה קצרה של 15-20 דקות על משטח מקומח בקמח פסטה.
  • 6. יוצרים כיכרות ארוכים עם הרבה קמח פסטה ומניחים להתפחה של עוד כ-45 דקות על ניירות אפייה. חורצים כל כיכר לאורכה.
  • 7. מעבירים לתנור שחומם מראש ל-240 מעלות. אופים בתנור חם עם אדים כ-25-30 דקות.
  • 8. מוציאים ומצננים על רשתות. מגישים עם עגבניות מרוסקות ושמן זית.
  • מתכון ללחם איטלקי של ארז קומרובסקי

  • חלה

  • לחם פריקי

  • בייגלה תוצרת בית מצופה בקינואה

  • לחם זיתים ועגבניות מיובשות

  • לחמניות סוכר וקינמון

  • מאפה קשרים שום ומוצרלה

  • לחמניות חלה בסגנון סיציליאני

  • מרק עגבניות טוסקני

  • מאפה לחם שום במילוי גבינה

  • פוקאצ'ה ברזה

  • לחמניות פיצה

  • לחם צ'ודו במילוי כרובית

  • חלה לשבת ללא שמרים

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully