לחם איטלקי של ארז קומרובסקי
ארז קומרובסקי אופה לחם איטלקי קרנצ'י עם קמח פסטה, שמעשיר את הטעם
מצרכים
- 650 גרם קמח לחם
- 350 גרם קמח לפסטה
- 700-750 גרם מי קרח
- 30 גרם שמרים טריים/ כף שמרים יבשים
- כף מלח
- 2 כפות שמן זית (רצוי פירותי)
אופן ההכנה
- 1. מנפים את קמח הלחם ולאחר מכן מנפים את קמח הפסטה. מערבבים את שני הקמחים ומוסיפים שמרים.
- 2. מוסיפים מים קרים ולשים מספר דקות עד שמתקבל בצק אחיד.
- 3. מוסיפים מלח ולשים עוד מספר דקות. מוסיפים שמן זית ולשים דקה נוספת.
- 4. מעבירים את הבצק לקערה משומנת בנדיבות ומכסים בניילון. מניחים כשעה וחצי להתפחה (לאחר 45 דקות מורידים את הבצק בעזרת תנועות לישה מהירות ונותנים לו להמשיך ולתפוח).
- 5. מקמחים משטח עבודה בקמח פסטה בנדיבות. מורידים בזהירות את הבצק למשטח העבודה. מקמחים את הבצק מעט ומחלקים ל-4 נקניקים. מניחים להתפחה קצרה של 15-20 דקות על משטח מקומח בקמח פסטה.
- 6. יוצרים כיכרות ארוכים עם הרבה קמח פסטה ומניחים להתפחה של עוד כ-45 דקות על ניירות אפייה. חורצים כל כיכר לאורכה.
- 7. מעבירים לתנור שחומם מראש ל-240 מעלות. אופים בתנור חם עם אדים כ-25-30 דקות.
- 8. מוציאים ומצננים על רשתות. מגישים עם עגבניות מרוסקות ושמן זית.