לחם איטלקי של ארז קומרובסקי

ארז קומרובסקי אופה לחם איטלקי קרנצ'י עם קמח פסטה, שמעשיר את הטעם

מתכון מאת: ארז קומרובסקי, מערכת וואלה!
(צילום: צילום הפקה ובימוי prima films צילום תמונה: מייק גלעדי)

מצרכים

  • 650 גרם קמח לחם
  • 350 גרם קמח לפסטה
  • 700-750 גרם מי קרח
  • 30 גרם שמרים טריים/ כף שמרים יבשים
  • כף מלח
  • 2 כפות שמן זית (רצוי פירותי)

אופן ההכנה

  • 1. מנפים את קמח הלחם ולאחר מכן מנפים את קמח הפסטה. מערבבים את שני הקמחים ומוסיפים שמרים.
  • 2. מוסיפים מים קרים ולשים מספר דקות עד שמתקבל בצק אחיד.
  • 3. מוסיפים מלח ולשים עוד מספר דקות. מוסיפים שמן זית ולשים דקה נוספת.
  • 4. מעבירים את הבצק לקערה משומנת בנדיבות ומכסים בניילון. מניחים כשעה וחצי להתפחה (לאחר 45 דקות מורידים את הבצק בעזרת תנועות לישה מהירות ונותנים לו להמשיך ולתפוח).
  • 5. מקמחים משטח עבודה בקמח פסטה בנדיבות. מורידים בזהירות את הבצק למשטח העבודה. מקמחים את הבצק מעט ומחלקים ל-4 נקניקים. מניחים להתפחה קצרה של 15-20 דקות על משטח מקומח בקמח פסטה.
  • 6. יוצרים כיכרות ארוכים עם הרבה קמח פסטה ומניחים להתפחה של עוד כ-45 דקות על ניירות אפייה. חורצים כל כיכר לאורכה.
  • 7. מעבירים לתנור שחומם מראש ל-240 מעלות. אופים בתנור חם עם אדים כ-25-30 דקות.
  • 8. מוציאים ומצננים על רשתות. מגישים עם עגבניות מרוסקות ושמן זית.
  • מתכון ללחם איטלקי של ארז קומרובסקי

  • חלה

  • לחם פריקי

  • בייגלה תוצרת בית מצופה בקינואה

  • לחם כוסמין ושיפון עם תמרים ואגוזים

  • גוז'אר (Gougères)

  • טוסט אבוקדו - עם טוויסט

  • פוקצ'ה ענבים ותאנים

  • פיתות ממולאות: מתכון לפיתה במילוי תרד ובצל

  • חלת כתר חגיגית בזיגוג דבש

  • חְבְּז'- לחם טוניסאי

  • לחמניות קשר שמונה

  • פיתות מחבת מהירות

  • פרעצל זיתים וגבינות

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully