וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לחם פריקי

מתכון מאת: ארז קומרובסקי, מערכת וואלה

מצרכים למתכון

  • 750 גרם קמח לחם
  • 250 גרם פריקי שהושרתה במים רותחים 10 דקות וצוננה לטמפרטורת החדר
  • 600 גרם מים קרים
  • 1 כפות פלפל אנגלי כתוש
  • 1 כפות מלאה שמרים יבשים
  • 1 כף גדושה מלח
  • מעט שמן זית

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את הקמח עם השמרים היטב בקערה.
  • 2. מוסיפים פלפל אנגלי וממשיכים לערבב.
  • 3. מוסיפים לקערה את הפריקי, מים קרים ומתחילים ללוש. לאחר מספר דקות מוסיפים כף מלח וממשיכים בלישה. מוסיפים מעט שמן זית ולשים עוד מספר שניות.
  • 4. מתפיחים את הבצק כשעה.
  • 5. מוציאים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים ל-2 כדורים. מכל כדור בצק יוצרים כיכר : מקפלים את הלחם כלפי פנים ומגלגלים אותו על עצמו תוך השארת שוליים עד שנוצרת צורה של כיכר לחם.
  • 6. מניחים את הלחם על תבנית עם נייר אפייה מקומח. מרימים מעט פס נייר אפייה כחוצץ בין הכיכרות שלא יידבקו. מקמחים אותן מעט.
  • 7. מכסים את הכיכרות בניילון ומתפיחים כשעה, במקביל מפעילים תנור לחום של 230 מעלות. בתוך התנור מניחים אבן אפייה/מגש אפייה שיעמד בתנור החם כשעה.
  • 8. בגמר השעה מוציאים את התבנית הלוהטת מהתנור. מעבירים בעדינות את הלחמים שתפחו לתוך התבנית החמה. שופכים מים רותחים בתוך התנור ליצירת לחות ומכניסים את הלחם פנימה בזריזות למשך חצי שעה. לאחר מכן מורידים את הטמפרטורה ל-200 מעלות ואופים 20 דקות נוספות.
  • מתכון ללחם פריקי של ארז קומרובסקי

  • לחם שיפון בסגנון רוסי

  • פוקצ'ה אישית

  • לחם פורטבלו וכמהין

  • פרנץ' טוסט פטנט

  • מופלטה קלה להכנה

  • חלה עם ניחוח של שבת

  • מאפה נתלש של לחמניות כוסמין

  • פוקאצ'ה ברזה

  • פיתה תרד וקלמטה

  • קוביות מאפה שום שמיר

  • לחמניות ממולאות פרגיות

  • לחם אבוקדו מתוק, טעים ופשוט להכנה

  • בריוש דורום, דבש וטימין

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully