וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לחם שיפון בסגנון רוסי

מתכון מאת: ארז קומרובסקי, מערכת וואלה!

מצרכים למתכון

  • ל-2 כיכרות בתבניות אינגליש קייק
  • 700 גרם קמח שיפון מלא
  • 300 גרם קמח חיטה לבן מובחר
  • 40 גרם שמרים טריים או כף שמרים יבשים
  • 1/2 כוס סילאן טבעי ללא סוכר
  • 3 כוסות מים מינרליים
  • 4 כפות שמן זית עדין
  • כף מלח ים עדין
  • לציפוי:
  • 1/2 שקית לקט 10 דקות בורגול וקינואה מושרה במים חצי שעה לפחות

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את הקמחים בקערה גדולה ומפוררים לתוכם את השמרים. מוסיפים את הסילאן, המים והשמן, לשים 2- 3 דקות, מוסיפים את המלח וממשיכים בלישה עוד מספר דקות, עד שהבצק נעים ודביק. לאחר מספר דקות לישה מוסיפים את המלח וממשיכים בלישה.
  • 2. משמנים את הקערה בשמן זית ומכסים בניילון (לא נצמד). מתפיחים 40 דקות בטמפרטורת החדר.
  • 3. מחלקים את הבצק ל-2 כדורים ויוצרים מכל כדור צורת נקניק באורך התבנית. משמנים את התבניות בשמן זית ומניחים את הנקניקים בתוכם. מכסים בניילון ומתפיחים כ-40 דקות.
  • 4. מחממים תנור ל-230 מעלות. מברישים את הכיכרות במים. מסננים את הלקט ממי ההשריה ומפזרים אותו בעדינות על פני הכיכרות.
  • 5. מכניסים את התבניות לשליש התחתון של תנור וזורקים על תחתית התנור כמה קוביות קרח כדי ליצור בו לחות. אופים כ- 20 דקות. משחררים את הלחמים מהתבניות, מחזירים לתנור ואופים עוד כ-25 דקות, עד שהלחם מקבל קרום קשה.
  • מתכון ללחם שיפון בסגנון רוסי של ארז קומרובסקי

  • פאן דה פיס לחם תבלינים

  • לחם תאנים ושקדים

  • לחם שיפון ופירות יבשים

  • לחם שטוח עם גבינות ואגסים

  • קוביות מאפה שום שמיר

  • מאפה קשרים שום ומוצרלה

  • לחם זיתים ועגבניות מיובשות

  • כריך פוקצ'ה משפחתי

  • פוקאצ'ה ברזה

  • לחם תירס ופטריות

  • בייגל בתיבול פיצה

  • פרנץ' טוסט שוקולד בתנור

  • מאפה לחם שום במילוי גבינה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully