- 1. מנפים הקמחים ושמים בקערה.
-
- 2. מוסיפים לתערובת את הסוכר החום והמים ומערבלים (במיקסר) באיטיות במשך 4 דקות.
-
- 3. משהים את התערובת למשך 15 דקות ולאחר מכן מוסיפים את השמרים. מערבלים במהירות בינונית למשך דקה ומוסיפים מיד את המלח.
-
- 4. מערבלים את הבצק למשך 5 דקות במהירות בינונית, לאחר מכן מורידים למהירות איטית ומוסיפים את התאנים והשקדים עד לפיזור שווה.
-
- 5. מעבירים את כל החומרים לקערה מקומחת.
-
- 6. מתפיחים את החומרים למשך שעה, לאחר מכן מוציאים את הגז בתפיחות עדינות ומשהים לשעה נוספת של תפיחה בטמפרטורת החדר (24 מעלות).
-
- 7. מחממים את התנור ל- 220 מעלות.
-
- 8. בסיום התפיחה מחלקים את הבצק ל- 4 חתיכות של 450 גרם. (אפשר גם לעשות לחמניות או לחמים גדולים של 1 ק"ג).
-
- 9. מעגלים את הבצק ולשים במגש עם ניר אפייה. מתפיחים למשך 90-60 דקות.
-
- 10. חורצים חריץ במרכז הלחם.
-
- 11. אופים בחום של 170 מעלות - לחמים בגודל 450 גרם יש לאפות במשך 30 דקות ולחמים גדולים יש להוריד את הטמפרטורה ל- 160 מעלות ולאפות במשך שעה.
-
- 12. כדי לבדוק אם הלחם מוכן יש להקיש בתחתית הלחם ולשמוע צליל חלול.