מתכונים חמים

לחם תאנים ושקדים

באדיבות האופה אלי אברהם מקפה טאטי בגבעתיים.

מתכון מאת: ,מערכת וואלה! NEWS
  • למתקדמים

תאנים מיובשות

מחשבון המרות

מצרכים

  • 800 גרם קמח שטיבל 2
  • 200 גרם קמח מלא
  • 670 גרם מים
  • 100 גרם סוכר חום לח
  • 20 גרם מלח
  • 30 גרם שמרים טריים
  • 150 גרם שקדים קצוצים גס
  • 200 גרם תאנים מיובשות קצוצות

אופן ההכנה

  • 1. מנפים הקמחים ושמים בקערה.
  • 2. מוסיפים לתערובת את הסוכר החום והמים ומערבלים (במיקסר) באיטיות במשך 4 דקות.
  • 3. משהים את התערובת למשך 15 דקות ולאחר מכן מוסיפים את השמרים. מערבלים במהירות בינונית למשך דקה ומוסיפים מיד את המלח.
  • 4. מערבלים את הבצק למשך 5 דקות במהירות בינונית, לאחר מכן מורידים למהירות איטית ומוסיפים את התאנים והשקדים עד לפיזור שווה.
  • 5. מעבירים את כל החומרים לקערה מקומחת.
  • 6. מתפיחים את החומרים למשך שעה, לאחר מכן מוציאים את הגז בתפיחות עדינות ומשהים לשעה נוספת של תפיחה בטמפרטורת החדר (24 מעלות).
  • 7. מחממים את התנור ל- 220 מעלות.
  • 8. בסיום התפיחה מחלקים את הבצק ל- 4 חתיכות של 450 גרם. (אפשר גם לעשות לחמניות או לחמים גדולים של 1 ק"ג).
  • 9. מעגלים את הבצק ולשים במגש עם ניר אפייה. מתפיחים למשך 90-60 דקות.
  • 10. חורצים חריץ במרכז הלחם.
  • 11. אופים בחום של 170 מעלות - לחמים בגודל 450 גרם יש לאפות במשך 30 דקות ולחמים גדולים יש להוריד את הטמפרטורה ל- 160 מעלות ולאפות במשך שעה.
  • 12. כדי לבדוק אם הלחם מוכן יש להקיש בתחתית הלחם ולשמוע צליל חלול.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully