פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      לחם תאנים ושקדים

      באדיבות האופה אלי אברהם מקפה טאטי בגבעתיים.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      תאנים מיובשות (מערכת וואלה! NEWS)
      תאנים מיובשות (מערכת וואלה! NEWS)

      מצרכים

      • 800 גרם קמח שטיבל 2
      • 200 גרם קמח מלא
      • 670 גרם מים
      • 100 גרם סוכר חום לח
      • 20 גרם מלח
      • 30 גרם שמרים טריים
      • 150 גרם שקדים קצוצים גס
      • 200 גרם תאנים מיובשות קצוצות

      אופן ההכנה

      • 1. מנפים הקמחים ושמים בקערה.
      • 2. מוסיפים לתערובת את הסוכר החום והמים ומערבלים (במיקסר) באיטיות במשך 4 דקות.
      • 3. משהים את התערובת למשך 15 דקות ולאחר מכן מוסיפים את השמרים. מערבלים במהירות בינונית למשך דקה ומוסיפים מיד את המלח.
      • 4. מערבלים את הבצק למשך 5 דקות במהירות בינונית, לאחר מכן מורידים למהירות איטית ומוסיפים את התאנים והשקדים עד לפיזור שווה.
      • 5. מעבירים את כל החומרים לקערה מקומחת.
      • 6. מתפיחים את החומרים למשך שעה, לאחר מכן מוציאים את הגז בתפיחות עדינות ומשהים לשעה נוספת של תפיחה בטמפרטורת החדר (24 מעלות).
      • 7. מחממים את התנור ל- 220 מעלות.
      • 8. בסיום התפיחה מחלקים את הבצק ל- 4 חתיכות של 450 גרם. (אפשר גם לעשות לחמניות או לחמים גדולים של 1 ק"ג).
      • 9. מעגלים את הבצק ולשים במגש עם ניר אפייה. מתפיחים למשך 90-60 דקות.
      • 10. חורצים חריץ במרכז הלחם.
      • 11. אופים בחום של 170 מעלות - לחמים בגודל 450 גרם יש לאפות במשך 30 דקות ולחמים גדולים יש להוריד את הטמפרטורה ל- 160 מעלות ולאפות במשך שעה.
      • 12. כדי לבדוק אם הלחם מוכן יש להקיש בתחתית הלחם ולשמוע צליל חלול.

      עוד מתכוני לחמים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -