וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לחם שיפון ופירות יבשים

לחם שיפון ופירות יבשים של מסעדת ADAMA

מתכון מאת: דגנית אזולאי, מערכת וואלה

לחם שיפון ופירות יבשים.
לחם שיפון ופירות יבשים

מצרכים למתכון

  • ל-2 כיכרות
  • 60 מ"ל מים
  • 700 גרם קמח שטיבל 2
  • 300 גרם קמח שטיבל 7
  • 20 גרם מלח
  • 30 גרם דבש
  • 25 גרם שמרים טריים
  • 100 גרם זרעי פשתן
  • 100 גרם גרעיני חמנייה
  • 100 גרם שומשום
  • 100 גרם גרעיני דלעת קלופים
  • 30 מ"ל שמן זית
  • 100 גרם פירות יבשים חתוכים לקוביות קטנות

אופן ההכנה

  • 1. מכניסים למיקסר את המים, הקמחים והמלח ומערבבים.
  • 2. לאחר כדקה מוסיפים את הדבש, לאחר שלוש דקות לישה מוסיפים את השמרים ושמן הזית.
  • 3. ממשיכים ללוש במשך 3 דקות נוספות, ומוסיפים את שמן הזית והפירות היבשים ומערבלים כדקה נוספת.
  • 4. כשהבצק מוכן מעבירים אותו לקערה מקומחת קלות, מכסים בניילון נצמד לקערה, ומתפיחים את הבצק עד שיכפיל את נפחו (במשך כ-45-40 דקות).
  • 5. מוציאים את הבצק מהקערה ומעבדים בתנועות לחיצה להוצאת האוויר שהצטבר.
  • 6. נותנים לבצק לעמוד במשך 10 דקות נוספות, לוחצים עליו בשנית ומעצבים לכיכר עגולה.
  • 7. מתפיחים את הבצק במשך 30-40 דקות נוספות (להגדלת הנפח), וחורצים 4 חתכים לאורכו (בחלק העליון).
  • 8. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות צלזיוס ואופים במשך 45 דקות - הלחם מוכן כאשר נשמעת נקישה חלולה בתחתית הלחם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully