לחם קרום מלא

ארז קומרובסקי אופה לחם מלא במרקם קראנצ'י עם הפתעות כמו טחינה גולמית, סוכר קנים וקרום עבה במיוחד

מתכון מאת: ארז קומרובסקי, מערכת וואלה!
(צילום: צילום, עריכה ובימוי: prima films צילום סטילס: מיכאל גלעדי)

מצרכים

  • 650-700 גרם קמח מלא
  • 300-350 גרם קמח לחם
  • 30 גרם שמרים טריים
  • 700 גרם מים קרים
  • 2-3 כפות טחינה גולמית
  • 2-3 כפות סוכר קנים
  • 1/2 1 כפות מלח

אופן ההכנה

  • 1.מערבבים את הקמחים המנופים עם השמרים. מוסיפים את הטחינה הגולמית והמים ולשים מס' דקות עד לקבלת בצק אחיד.
  • 2. מוסיפים את המלח וממשיכים בלישה עוד מספר דקות.
  • 3. מתפיחים בקערה משומנת כשעה.
  • 4. מרדדים למלבן בגודל 35-45 ס"מ על משטח מקומח היטב. מקמחים מלמעלה (בקמח מלא) ומתפיחים עוד כשעה-שעה וחצי, מכוסה בניילון.
  • 5. מחממים תנור תוך כדי לטמפרטורה 240 מעלות.
  • 6. בעזרת קלף מתכת מחלקים את המלבן ל-4. מעבירים לתבנית חמה מכוסה בנייר אפייה, או לאבן האפייה בתנור החם ואופים עם אדים כ-30 דקות.
  • 7. מורידים טמפרטורה ל-210 מעלות וממשיכים באפייה עוד כ-10-15 דקות או עד שנבנה קרום עבה במיוחד.
  • מתכון ללחם "קרום" מלא של ארז קומרובסקי

  • לחם גרעיני חמנייה

  • לחם תאנים ושקדים

  • לחם איטלקי של ארז קומרובסקי

  • בייגלה ירושלמי במילוי כבש

  • לחמניות פסטו וגבינות

  • חְבְּז'- לחם טוניסאי

  • פוקצ'ה ענבים ותאנים

  • לחם נוצה

  • פיתות ממולאות: מתכון לפיתה במילוי תרד ובצל

  • פרעצל זיתים וגבינות

  • לחמניות קשר שמונה

  • לחם צ'בטה (ג'בטה)

  • חלה באריזת מתנה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully