וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לחם קרום מלא

ארז קומרובסקי אופה לחם מלא במרקם קראנצ'י עם הפתעות כמו טחינה גולמית, סוכר קנים וקרום עבה במיוחד

מתכון מאת: ארז קומרובסקי, מערכת וואלה

צילום, עריכה ובימוי: prima films צילום סטילס: מיכאל גלעדי

מצרכים למתכון

  • 650-700 גרם קמח מלא
  • 300-350 גרם קמח לחם
  • 30 גרם שמרים טריים
  • 700 גרם מים קרים
  • 2-3 כפות טחינה גולמית
  • 2-3 כפות סוכר קנים
  • 1/2 1 כפות מלח

אופן ההכנה

  • 1.מערבבים את הקמחים המנופים עם השמרים. מוסיפים את הטחינה הגולמית והמים ולשים מס' דקות עד לקבלת בצק אחיד.
  • 2. מוסיפים את המלח וממשיכים בלישה עוד מספר דקות.
  • 3. מתפיחים בקערה משומנת כשעה.
  • 4. מרדדים למלבן בגודל 35-45 ס"מ על משטח מקומח היטב. מקמחים מלמעלה (בקמח מלא) ומתפיחים עוד כשעה-שעה וחצי, מכוסה בניילון.
  • 5. מחממים תנור תוך כדי לטמפרטורה 240 מעלות.
  • 6. בעזרת קלף מתכת מחלקים את המלבן ל-4. מעבירים לתבנית חמה מכוסה בנייר אפייה, או לאבן האפייה בתנור החם ואופים עם אדים כ-30 דקות.
  • 7. מורידים טמפרטורה ל-210 מעלות וממשיכים באפייה עוד כ-10-15 דקות או עד שנבנה קרום עבה במיוחד.
  • מתכון ללחם "קרום" מלא של ארז קומרובסקי

  • לחם גרעיני חמנייה

  • לחם תאנים ושקדים

  • לחם איטלקי של ארז קומרובסקי

  • בריוש דורום, דבש וטימין

  • מרק עגבניות טוסקני

  • מאפה לחם שום במילוי גבינה

  • לחמניות ממולאות פרגיות

  • קוביות מאפה שום שמיר

  • מאפה נתלש של לחמניות כוסמין

  • לחם שטוח עם גבינות ואגסים

  • לחם צ'ודו במילוי כרובית

  • לחמניות חלה בסגנון סיציליאני

  • כריך פוקצ'ה משפחתי

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully